1. От всички съставки са замесва тесто и се оставя да втасва.
2. В същото време се разбива размекнатото масло с жълтъците и солта, и се разделя на три части.
3. Втасалото тесто се премесва и пак се оставя да втаса.
4. След като отново втаса, тестото се разделя на три равни части и всяка се разточва на правоъгълна кора с дебелина от 0,5-1 см.
5. С една част от плънката се намазва първата кора, след което се навива на руло и се нарязва на 8 равни парчета. Същото се прави и с останалите две кори и останалата плънка - получават се 24 парчета.
Получените розички се подреждат в тава с разреза надолу. Отново се оставят да втасат.
6. Погачата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса,
Забележка:
Тази погача не се маже с нищо отгоре. Много е лесна, а ароматът й ще ви накара нетърпеливо да я разчупите още топла!