Пиле с ориз - любима рецепта във всеки дом. Ако обаче искате да опитате нещо ново, непременно пригответе пилето и ориза по рецептата по-долу - вкусният сос, в който е печено пилето, придава на ястието фантастичен аромат и вкус. Ето новата рецепта за пиле с ориз :
Нова рецепта за пиле с ориз
Продукти:
1 глава лук
2 моркова
2 домата
растително масло
3 скилидки чесън
1 с.л.
сол, смлян черен пипер, смлян червен пипер на вкус
3 дафинови листа
магданоз
300 мл вода
400 г ориз
Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Почистете морковите и ги нарежете на колелца.
Измийте доматите, отстранете твърдите части и ги настържете на едро ренде.
Намажете тавичка с малко олио, поставете зеленчуците в нея и добавете пресования чесън.
След това добавете домати, сол, поръсете с червен смлян пипер, черен пипер, добавете дафинов лист и магданоз.
Смесете добре всичко и залейте с вода.
Сега добавете пилешките бутчета, които предварително сте посолили и подправили.
Напоете старателно всяко парче със зеленчуковия сос.
Пъхнете тавичката в предварително загрята фурна на 200 ° C.
Времето за печене е 40 минути.
Междувременно сварете ориза в тенджера.
След 40 минути обърнете месото, така че горната част да се потопи в соса.
Печете още 12 минути.
След изпичане извадете пилето от тавата.
Сложете сварения ориз в соса.
Разбъркайте добре и можете да сервирате.