Златната питка на мама - чудно мекичка и уханна
17 Февруари 2016
20312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо в хладкото мляко се слагат захарта, маята и малко брашно.
Оставя се маята да се активира, след което към нея се добавят мазнината, солта и брашното. Тестото трябва да бъде меко и гладко.
Покрива се и се оставя да втасва 30 минути.
След това с намазнени ръце се поставя в тава с диаметър 22 см (може и кръгла силиконова форма). Краищата внимателно се извиват нагоре.
В купа се смесват съставките за плънката.
С получената смес се намазва отгоре питката и се пече на 200 градуса около 25 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари