Плънка:
500 гр. сирене
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
1 бакпулвер
Освен това:
500 гр. (1 пакет) кори за баница
1 яйце
малко кисело мляко
1. Koрите се отделят една от друга и се разделят на две равни купчини.
2. Яйцата се разбиват и към тях се добавят всички други съставки за плънката. Разбъркват се добре.
3. Първият слой кори се разстила на работния плот и се напръсква с олио.
4. Всяка следваща кора се маже с малко от плънката. По желание може да се добави спанак, пържен праза или каквото искате.
5. Уверете се, че имате достатъчно плънка и за двете купчини кори.
6. Когато напълните всички кори от първия куп, навийте ги на руло.
7. Направете същото и с другата половина кори.
8. Поставете рулата върху подходяща тава или чиния, покрийте ги с прозрачно фолио и ги поставете във фризера за 2-3 часа, за да стегнат добре и да могат да се режат по-лесно.
9. Извадете рулата и ги нарежете на равни части с дебелина около 2 см.
10. Ако няма да печете веднага, поставете парченцата в купа или плик и ги върнете във фризера. Щом решите да ги изпечете, направете следното:
11. Разбийте 1 яйце с малко кисело мляко и потопете единия край на всяко парченце в сместа. Подредете ги с потопената страна нагоре в тава за печене. Тавата задължително покрийте с намазнена хартия за печене.
12. Същата процедура следвайте и ако ще печете баничките веднага.
13. Ако желаете, може да ги поръсите с маково семе или сусам преди печенето. Печете в предварително загрята фурна, докато добре се зачервят.