ЗЛАТНИ кифлички с масълце - толкова лесни и вкусни, че всеки трябва да ги опита!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗЛАТНИ кифлички с масълце - толкова лесни и вкусни, че всеки трябва да ги опита!
ЗЛАТНИ кифлички с масълце - толкова лесни и вкусни, че всеки трябва да ги опита!
16672
ЗЛАТНИ кифлички с масълце - толкова лесни и вкусни, че всеки трябва да ги опита!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези кифлички са толкова ароматни и вкусни, че като нищо ще дежурите край фурната, докато се изпекат! Сместа, с която се мажат корите, ги прави меки като душичка и въздушни като перце. Можете да ги приготвите в солен или сладък вариант, винаги стават вкусни. Нарекохме ги Златни кифлички , защото коричката им е апетитна и златна:

Златни кифлички с масълце

Необходими продукти:

1/2 кубче мая

400 мл прясно мляко

200 мл вода

3 равни лъжички сол

1 супена лъжица захар

850 гр.

брашно +-

За замазване:

140 гр. масло

3 жълтъка

1 с. л. брашно

И още:

1 яйце и семена по желание за поръсване отгоре

Начин на приготвяне:

Активирайте маята с 200 мл топло прясно мляко, захарта и една чаена чаша брашно. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на 4 части.

Отделно се смесват мазнината с жълтъците и брашното, след което се разбъркват или разбиват добре. Всяка част разточете на кора колкото голяма чиния и я покрийте с готовата смес (и четирите кори). Оставете ги да починат половин час, след което ги съединете две по две.

тестена кора

Разточете ги върху набрашнена маса като кора за баница, равномерно от всички страни. Тестото се разточва с ръце, а не с точилка, защото и горната кора се намазнява. Не е нужно да е много тънко, но наистина се разтяга много добре.

тесто за кифлички

Завийте двата края на кората като руло, така че почти да се докоснат в средата, след което разрежете с нож по дължина. Така получавате две рулца.

Нарежете всяко руло на равни части (охлювчета) и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. Оставете да починат и втасат, след това намажете с разбито яйце и отгоре поръсете със семена по избор.

златни кифлички

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до зачервяване. 

вкусни кифлички със сусам

Повторете процедурата и с другата част от тестото. От това количество излизат две големи тави за печене от фурната. Тестото може да се пълни както със сладки, така и със солени плънки, но и празни са вкусни.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft