Златни рогчета с масло и хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Златни рогчета с масло и хрупкава коричка
Златни рогчета с масло и хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
18202
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

360-400 гр. брашно
1/2 кубче мая
125 гр. масло
125 гр. прясно мляко
1 ч.л. сол
1 жълтък за намазване

Маята се натрошава на дребни парченца. 
Разтопеното масло и млякото, предварително затоплено, се смесват и към тях се добавя маята. 
Всичко се разбърква с дървена лъжица, докато се разтопи маята. 
Бавно се добавя от брашното, смесено със солта. 
Замесва се меко тесто. 
Количеството брашно зависи от вида на брашното, което използвате - затова започнете с по-малко и постепенно добавете още, ако е необходимо. 
Омесете хубаво меко тесто, след което го разделете на 10 топки. 
Всяка топка разточете и нарежете на 4 части. 

златни рогчета
От всяка част навийте рогче (като дълга кифличка). 

златни рогчета 2
Готовите рогчета се нареждат върху намазана с олио тава и върху всяко се поставя по малко масло. 
Намазват се с жълтък и се поръсват с кимион или сусам. 

златни рогчета 1
Пекат се в предварително загрята фурна, докато се зачервят добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft