Маята се натрошава на дребни парченца.
Разтопеното масло и млякото, предварително затоплено, се смесват и към тях се добавя маята.
Всичко се разбърква с дървена лъжица, докато се разтопи маята.
Бавно се добавя от брашното, смесено със солта.
Замесва се меко тесто.
Количеството брашно зависи от вида на брашното, което използвате - затова започнете с по-малко и постепенно добавете още, ако е необходимо.
Омесете хубаво меко тесто, след което го разделете на 10 топки.
Всяка топка разточете и нарежете на 4 части.
От всяка част навийте рогче (като дълга кифличка).
Готовите рогчета се нареждат върху намазана с олио тава и върху всяко се поставя по малко масло.
Намазват се с жълтък и се поръсват с кимион или сусам.
Пекат се в предварително загрята фурна, докато се зачервят добре.