Златни хапчици със сирене по рецепта на най-известната кулинарка на Турция - изчезват на една хапка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Златни хапчици със сирене по рецепта на най-известната кулинарка на Турция - изчезват на една хапка!
1785
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Златни хапчици със сирене по рецепта на най-известната кулинарка на Турция - изчезват на една хапка!

И ние не можахме да устоим на тези Златни хапчици със сирене! Както всичко турско, те също са уникално вкусни, а приготвянето им никак не е трудно, ако следвате точно стъпките, изброени по-долу. Приложили сме и подробни снимки, по които да се ориентирате, докато готвите.

Непременно ги замесете за семейството си, ще ви целуват ръцете заради тази турска вкусотия! И така - ето продуктите за прочутите Златни хапчици със сирене по рецепта на най-известната турска кулинарка:

Златни хапчици със сирене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):

  • 1 чаша топло мляко
  • 2 чаши топла вода
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 6 чаши брашно (около 600 гр.)

За плънката (по желание):

  • 500 г дребно (фета) сирене
  • 1 връзка пресен магданоз (може да го пропуснете)

За намазване на тестото:

  • 125 г масло
  • 60 мл олио

И още:

  • 1 яйце
  • сусам, кимион, черен кимион...

Приготвяне:

Смесете хладкото мляко и водата в дълбок съд, добавете маята, захарта, олиото и яйцето със стайна температура. Разбъркайте добре, след което сипете солта и започнете постепенно да добавяте брашното. Разбъркайте с лъжица.

Когато тестото се сгъсти, омесете тестото на ръка. Трябва да е меко, но да се отделя лесно от стените на купата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло да втаса за 40 минути.

тесто за кифлички

Снимка: YouTube

За плънката: смесете съставките. За намазване: разтопете маслото и го смесете с олиото.

плънка с магданоз

Снимка: YouTube

Втасалото тесто премесете малко върху набрашнен плот, след което го разделете на 10 части. Всяка оформете на топка. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

тесто на топки

Снимка: YouTube

Вземете една топка и я разточете на голяма тънка кора. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепва. Намажете кората с разтопената мазнина, след което започнете да я сгъвате като за бутер тесто (вижте снимката по-долу, трябва да се получи "плик").

сгъване кора бутер тесто

Снимка: YouTube

Намажете всяка нова повърхност със смес от масло и олио при сгъване. Подредете опакованите "пликове" под фолио, за да не изсъхнат, докато разточвате останалото тесто.

След това вземете първия плик и леко го разтеглете с точилка.

пълнене банички

Снимка: YouTube

Наредете плънката по дължина.

Внимателно навийте на руло и подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

рула от тесто

Снимка: YouTube

Нарежете рулцата на по-малки парчета, като кифлички (хапчици). Намажете отгоре с разбито яйце и по желание поръсете със семена.

кифлички-хапчици

Снимка: YouTube

тесто със сусам

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до приятен загар.

златни хапчици със сирене

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft