Тези Златни царевични бухтички са способни да предизвикат слюноотделяне само, като ги помиришеш. Хрупкави отвън и с чудна златна коричка заради царевичното брашно.
Златни царевични бухтички
Продукти:
1 яйце
3 с.л. олио
60 мл прясно мляко
1 ч.л. сода (равна)
1/2 ч.л. сол
150 гр. сирене (може и извара)
150 гр. царевично брашно
250-300 гр. бяло брашно
олио за пържене
щипка чубрица (по желание)
Приготвяне:
Разбийте яйцето в купа, добавете олиото, млякото, солта и содата. Разбъркайте хубаво, добавете натрошеното сирене (може и извара), подправете с чубрица или друга подправка на вкус. Постепенно прибавете двата вида брашно и замесете средно меко тесто. Не трябва да лепне.
Поръсете плота с брашно и разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 0,5 см, след което нарежете на ленти и после - на ромбоиди.
Загрейте олио в тигана и изпържете вътре бухтичките до златиста коричка, след което отцедете върху салфетки от излишната мазнина.
Да ви е сладко!