Златните кашкавалени питки на баба Златка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Златните кашкавалени питки на баба Златка
Златните кашкавалени питки на баба Златка
admin
Добавена от: admin
41597
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 пакетчета суха мая

2 с.л. захар

1 1/2 ч.ч. топла вода

1/2 ч.ч. прясно мляко

3 с.л. масло

2 ч.л. сол

5 1/2 - 6 ч.ч. брашно

2 ч.ч. настърган кашкавал

1 яйце

1 с.л. вода

1 ч.ч. настърган кашкавал

Стъпка 1

Маята се разтваря със захарта в топлата вода и се оставя да набъбне. През това време на слаб огън се загряват маслото и млякото, докато маслото се разтопи. Млечната смес се добавя към маята, а след това се прибавят брашното, захарта, солта  и се замесва меко тесто. Към тестото се прибавят 2 ч.ч. от настъргания кашкавал и хубаво се омесва, така че кашкавалът да се поеме в тестото равномерно.

златни кашкавалени питки

Стъпка 2

От тестото се оформя голяма топка и се оставя да втаса, докато нарастне поне двойно. Втасалото тесто се разделя на топчета и те се подреждат върху намаслена хартия за печене в голяма тава на разстояние. Кашкавалките втасват още 10 минути, след което се намазват със смес от яйцето, водата и останалия кашкавал. Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване – около 15 минути.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft