Златното кайсиево сладко на мама пак обра точките - ето как кайсийките остават цели и твърдички, а не преварени:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златното кайсиево сладко на мама пак обра точките - ето как кайсийките остават цели и твърдички, а не преварени:
Златното кайсиево сладко на мама пак обра точките - ето как кайсийките остават цели и твърдички,...
108032
Златното кайсиево сладко на мама пак обра точките - ето как кайсийките остават цели и твърдички, а не преварени:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Благодарение на тази рецепта кайсиите в сладкото ще бъдат плътни, ще остават цели и ще са невероятно вкусни. Големите и добре узрели плодове са най-добрият избор за приготвяне на маминото кайсиево сладко . Технологията е лесна, а вкусът - божествен! Ето и  рецептата за Златното кайсиево сладко на мама :

Златното кайсиево сладко на мама

Продукти:

1 кг кайсии

600 гр. захар

сокът от половин лимон

1 с.л.

сода

1 л вода

Приготвяне:

Кайсиите трябва да бъдат измити и обелени.

Разтворете содата в студена вода (количеството и на двете зависи от количеството плодове). 1 литър вода: 1 чаена лъжичка сода.

Потопете кайсиите в разтвора и оставете за няколко часа. Тази процедура ще позволи на кайсиите да останат цели по време на варенето.

кайсии за сладко

След това изплакнете добре плодовете от разтвора, за предпочитане 3-4 пъти. Оставете кайсиите в гевгир да се отцедят.

Сега отстранете костилките - леко стиснете и те сами ще изскочат, така че кайсиите да останат цели. Не хвърляйте костилките, те пак ще са ни необходими.

Поставете кайсиите в купа или тенджера и покрийте със захарта. Оставете за една нощ или поне 10 часа.

След това ги поставете на силен огън и изчакайте, докато сместа заври, след което добавете костилките (предварително почистени).

сладко от кайсии

След като сместа заври, намалете котлона до минимум и гответе до желаната гъстота. Бъркайте периодично сладкото, не трябва да се събира пяна.

След час варене изсипете сока на половин лимон, варете още 10 минути, отстранете пяната и изключете котлона.

Напълнете сладкото в стерилизирани буркани и охладете напълно.

кайсиево сладко

Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft