Знаете ли защо рускините варят обелките от ябълка в тенджера? Време е и ние да започнем - резултатът е поразителен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Знаете ли защо рускините варят обелките от ябълка в тенджера? Време е и ние да започнем - резултатът е поразителен:
37015
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Знаете ли защо рускините варят обелките от ябълка в тенджера? Време е и ние да започнем - резултатът е поразителен:

Ябълките са вкусен и популярен плод, който много хора купуват (или събират в градините си през лятото и есента). От тях стават страхотни десерти, сокове и смутита, а и сурови са фантастични.

Но какво да правим с кората им? Вместо да я изхвърлите, тя може да помогне за решаването на някои проблеми.

Днес ще споделим с вас опита на винаги практичните рускини, които споделят не един и два ценни трикове за домакинството в интернет-пространството.

Не е нужно да имате много обелки от ябълки , за да ги превърнете в нещо изключително ценно. Корите от два-три плода са достатъчни и си струва да ги запазите, вместо да ги изхвърлите. И всичко това, защото те са богати на оцетна киселина, която реагира добре с алуминий. Какво означава това ли?

обелка ябълка

Снимка: pixabay

Оказва се, че с помощта на ябълковата кора можете бързо и лесно да лъснете тенджерите си и да премахнете упоритите налепи. Обелките се нарязват на ситно, поставят се в тенджера (или тиган) със загоряло и се заливат с вода. След като заври, оставете съдържанието на котлона още няколко минути. В резултат на това въглеродните отлагания ще изчезнат и по време на целия процес ще се отделя приятна сладникава миризма. Това, между другото, ще служи като естествен освежител за въздух.

ябълкови обелки в тенджера

Снимка: pixabay

Как още да използвате ябълковата кора?

Въпреки това, ако имате малко повече пилинг под ръка, може да искате да го използвате малко по-различно. Нарязаните на ситно обелки се поставят плътно в буркан и се заливат с литър вода, в която предварително сте разтворили 5 супени лъжици захар.

Кората трябва да е напълно наситена с вода и след като всичко е готово, покрийте буркана с кърпа или марля и оставете настрана за две седмици. Разбърквайте всеки ден съдържанието на буркана с попарена дървена лъжица.

ябълков оцет буркан

Снимка: pixabay

Така ще си приготвите домашен и натурален ябълков оцет , който ще ви свърши отлична работа за почистване на различни повърхности.

Когато кората се слегне на дъното на буркана и по повърхността на течността започне да се образува пяна, това е знак, че оцетът трябва да се прецеди. Изсипете го в стъклена бутилка със спрей-накрайник и го използвайте като универсален почистващ препарат с приятен аромат на ябълка.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft