Знаете ли какво се случва, когато залеете черупките на яйцата с оцет и изчакате 3 дни? Ние ще ви покажем страшен трик!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Знаете ли какво се случва, когато залеете черупките на яйцата с оцет и изчакате 3 дни? Ние ще ви покажем страшен трик!
2256
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Знаете ли какво се случва, когато залеете черупките на яйцата с оцет и изчакате 3 дни? Ние ще ви покажем страшен трик!

За много хора закуската без яйца е немислима.

След готвене остават черупките, които обикновено са безполезни и се озовават в кошчето.

Няма обаче нужда да ги изхвърляте, даже е желателно да не го правите, защото с тях може да си помогнете в много домакински задължения.

Можете да ги накиснете в оцет, за да направите ефективен тор за растенията, да ги натрошите за почистване на тенджери и тигани или дори да ги използвате като добавка към кафето.

Този „отпадък“ има много приложения и ще научите за всички тях в тази статия.

Черупки от яйца в кухнята

празни черупки

Снимка: YouTube

Няма нищо по-лошо от любимата ти загоряла тенджера.

Врящото мляко, цвъртящият сос и мазнината полепват по външната страна на тенджерата, създавайки прегоряла коричка поради високата топлина, която трудно се премахва.

За щастие черупките от яйца идват на помощ .

Първо ги смилайте на прах в блендер, добавете сода за хляб и вода, за да създадете паста.

смлени черупки яйца

Снимка: YouTube

сода в черупките

Снимка: YouTube

каша яйчени черупки

Снимка: YouTube

След това добавете към пастата 2 чаени лъжички препарат за съдове.

препарат съдове

Снимка: YouTube

Сега нанесете върху дъното на тенджерата и остава само да я изтъркате с гъба.

почистване тенджера

Снимка: YouTube

След няколко минути старите мазнини и отлагания ще изчезнат и металната повърхност ще заблести като нова.

Пастата може да се използва и за почистване на кухненска мивка, която бързо се покрива с варовик от водата.

Черупките от яйца, комбинирани с вода, когато се пуснат в блендер, ще наточат и ефективно ще почистят остриетата. 

Добавете черупки към сутрешното си кафе

кафе с яйчени черупки

Снимка: YouTube

Един неочевиден начин да използвате черупки от яйца е да ги добавите към кафето.

Внимателно почистени и попарени (за дезинфекция) черупки от яйца трябва да се смелят на фин прах.

След това изсипете в чаша с любимата си напитка.

Една чаена лъжичка е достатъчна .

Кафето с тази съставка има по-силен аромат и благодарение на алкалното pH напитката става по-нежна за стомаха.

Вкусът се влияе от калциевия карбонат, който неутрализира киселинността.

Залейте черупките с оцет

черупки с оцет

Снимка: YouTube

Черупките съдържат много ползи, не само за нас.

Растенията също могат да се възползват значително от това .

И така, как да извлечете най-важните неща от тях?

На помощ идва обикновеният оцет.

Счуканите остатъци от яйца се заливат с оцет и се оставят настрана за около 3-4 дни.

След това време торът е готов.

Преди употреба трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 5, за да се избегне прекомерното подкисляване на почвата и прекомерното торене на зеленчуци и билки.

Оцетната смес е полезна и за красотата. 

Ако имате увредени участъци по кожата си, нанесете върху тях памучен тампон, напоен с приготвената кисела течност.

Раздразнението и зачервяването ще изчезнат. 

Успех!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft