Знам, че и вие ги правите, но тези са по-така! За да си оближеш пръстите, трябва да поглезиш...
18 Юни 2017
111793
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Няма човек, който да не ги обича - пресни картофки, пържени с копър и чесън ! Но как да ги приготвим така, че после да ги помним дълго време? Ние знаем една интересна рецепта, която просто не е за пренебрегване! Тайната не е в продуктите, а в последователността на готвене :
Съставки:
1 кг пресни картофи
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
150 гр. олио
сол и черен пипер на вкус
4-5 скилидки чесън
Приготвяне:
- Вземете дълбок тиган, сложете го на умерен огън и налейте вътре растителното масло.
- Смачкайте чесъна и го добавете в горещото олио.
- Измийте малки картофи. Ако имате средни по големина, нарежете ги на малки парчета. Сложете картофите в купа.
- Когато чесънът хване златна коричка, го извадете от тигана.
- Сега пъхнете картофките в олиото, напоено с аромат на чесън.
- Измийте и фино нарежете лука и копъра.
- Когато видите, че картофите се зачервяват отдолу, разбъркайте добре.
- 2-3 минути, преди да са готови картофите, покрийте тигана с капак.
- Когато картофите омекнат достатъчно, посолете, поръсете с черен пипер и махнете тигана от котлона.
- Прехвърлете готовите картофки в дълбока купа. А преди това отцедете излишната мазнина.
- Поръсете ястието с нарязани зелени подправки и поднесете топло.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари