Повечето от нас нямат търпение по щандовете в магазина да се появят първите за сезона червени, ароматни ягоди. Отхапването на парченце от неописуемо вкусния и ароматен плод си е чиста доза 100-процентово щастие! Често обаче ни е трудно да преценим дали ягодите в кутийката пред нас са достатъчно зрели и вкусни или пък имат вкус на "трева".
Вземете ярко червени плодове
Ягодите не продължават да зреят, след като са откъснати, така че това, което виждате, е това, което получавате. Потърсете плодове с хубав червена цвят, по възможност без бяло в горната част.
Потърсете свежи зелени листа
След като плодовете се наберат, зелените листа започнат да изсъхват и да увяхват. Колкото по-отдавна са набрани ягодите, толкова по-бежизнени ще изглеждат листата. Пресните зелени листа означават, че плодовете също са пресни.
Размерът няма значение
Не се хвърляйте на големи и сочни ягоди, защото най-вероятно няма да са сладки (особено в месеците февруари и март). Различните сортове ягоди растат с различни размери. Времето и условията на отглеждане също могат да повлияят на размера на ягодите.