Безспорно Иван Манчев е най-известният шеф-готвач у нас, не на последно място заради популярността, която му даде телевизионният екран с предавания като "Черешката на тортата" и "Кошмари в кухнята".
Оказа се обаче, че перфекционистът Манчев, който яростно критикува мърсотията и безпорядъка в кухните на ресторантите, на които помага в "Кошмарите", всъщност спокойно може да се кандидатира за участник в собственото си предаване. Какво имаме предвиде?
Миналия понеделник топ готвачът на републиката яко се издъни в стопанисваното от самия него предаване „Черешката на тортата”.
„Кухнята на Иван Манчев е за „Кошмари в кухнята!”, избухнаха зрители на Нова телевизия миналия понеделник, когато шеф готвачът показа как приготвя телешки бузи със зеленчуци в своята кухня. Рецептата беше много интересна, но съдовете и помещението, в които беше приготвено ястието, изглеждаха отблъскващо. Ако самият шеф Манчев се беше озовал в такива условия в другото предаване, което води – „Кошмари в кухнята”, със сигурност би се накарал на собственика на заведението и би впрегнал екипа му да чисти, пише hotarena.net.
Снимка: kliuki.net
Бузите, които готвачът реши да запечата, преди да задуши под фолио, бяха хвърлени с толкова омазан тиган, че ако някой от клиентите му го е видял, със сигурност ще се замисли много, преди да посети отново ресторант, в който Манчев готви. Отвън съдът имаше отблъскващ черен налеп, а отвътре беше толкова мазен и мръсен още при първото си поставяне на огъня, че създава сериозни съмнения дали някога е мит. Самият газов котлон, на който беше приготвено ястието, също беше омазан и с черен нагар по решетките, който издава, че и той рядко минава през качествено почистване.
Снимка: kliuki.net
Ясно се виждаха и контактите над котлоните, олепени в мазнина от парите, отделяни при готвене. Абсорбаторът също не беше от най-чистите, както и печката, в която шефът пъхна ястието си да се задушава под фолио. Самата тавичка, в която го приготви след запечатването, имаше жълт налеп. Очевидно е тя рядко минава през качествено почистване.
Снимка: kliuki.net
От всичко това стана ясно, че шеф Иван Манчев може и да е чудесен готвач, но хигиената в кухнята му меко казано куца. Най-добре е да наеме някой, който да чисти и да мие съдовете за готвене, ако не през цялото време, то поне когато кани телевизионни екипи, за да го снимат по време на работа.