500 гр. стар фасул(бял боб)
2-3 глави кромид лук
500 гр. кайма
3 домата
250 гр. кашкавал
сол
черен пипер(млян)
кимион
чубрица
червен пипер
олио
Фасулът се накисва във вода и се сварява до почти готов вид, но без да се развари.
Лукът се нарязва и се задушава в олио.
Прибавя се каймата и се оставя да се запържи и тя.
Слага се свареният и изцеден фасул, обелените и нарязани домати (може да се заместят с домати от консерва или доматен сок).
Посолява се и се прибавят и останалите подправки на вкус.
Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Изсипва се в тавичка и се пече около 15-20 мин.
Когато е готово, се поръсва с настърган кашкавал и се слага във фурната само да се разтопи кашкавалът.
Забележка: Чубрицата и кимионът не са типични подправки за бял боб и за тези, които не са склонни да експериментират, остава традиционният джоджен или друга подправка по желание.