Днес има различни методи за отслабване, които изискват значителни разходи на пари. Една от най-икономичните и достъпни за всички е зърно диета, която е много лесно да се спазва.
Всяка зърнена култура, като се свари сутринта, се разделя на 3 равни части за всяко хранене.
1Ден с овесени ядки : 180 гр овесени ядки в 3 / 4 литра вода, сложете на печката да заври и оставете да къкри за 20 минути на слаб огън.
Закуска: 1 / 6 литра прясно мляко със захарин
Обяд: стъбло праз (нарязано на парчета) в зеленчуков бульон да къкри в продължение на 6 минути. Добавете овесена каша и подправки.
Вечеря: Овесена каша с кисело мляко канела и захарин.
2 Ден с пшеничени трици : 180 гр пшеничени трици сложете в 3 / 4 л вода – завира и се оставя на много слаб огън за 40 минути.
Закуска: пшеничени трици със захарин и добавете около 1 / 8 литър топло мляко.
Обяд: пюре от зеленчуци, смесени с пшеничени трици. Затоплете и сложете подправки - кимион и нарязан магданоз.
Вечеря: в кашата от трици добавете настъргани ябълки (100 гр), лимонов сок и захарин.
3 Ден с овес : 170 гр овес се изсипва в 1 / 4 л вода и се вари, оставете на слаб огън за 10 минути.
Закуска: купичка овес, захарин и добавете 1 / 8 литър мляко.
Обяд: овесена каша се слага в зеленчуков бульон и се затопля, добавя се джинджифил на вкус, чесън на прах (или пресен), нарязан на ситно магданоз.
Вечеря: 80 гр. обезмаслено кисело мляко разбъркайте с 3 супени лъжици прясно мляко и 2 щипки какао с овес и добавете на вкус на захарин.
4 – Ден с кафяв ориз : 140 гр кафяв ориз, сварен във вода за половин час, 500 гр кори от ябълка нарязани надребно, оставете да къкрят в малко количество вода. Ябълката на филийки, се смесва със сварения ориз и се добавя лимонов сок, захарин, и щипка канела на прах. За закуска, обед и вечеря се разделя по равно количество от ориза.
5 – Ден с ечемично брашно : 180 гр ечемичено брашно се слага в 3 / 4 литра вода, кипнете и оставете за 20 минути на тих огън да се сготви.
Закуска: ечемиченото брашно се изсипва в 1 / 8 литър топло мляко и се добавя захарин.
Обяд: зеленчуков бульон къкри 6 минути с нарязани парчета праз лук (80 гр) с ечемиченото брашно. Към топлия бульон добавете и черен пипер.
Вечеря: ечемичената каша, смесена с 1 / 8 от пресен портокалов сок, 2 супени лъжици от кондензирано мляко и захарин.
6 Ден: 180 гр. брашно от елда изливате 1 / 4 л вода, кипнете и оставете да набъбне в продължение на 10 минути на тих огън.
Закуска: кашата от елда изсипвате в 1 / 8 литър топло мляко и добавяте захарин.
Обяд: Топла каша от елда и зеленчуков бульон, добавете джинджифил на вкус.
Вечеря: чаша кисело мляко, смесено с елда, добавете захарин, и щипка канела.