за тестото:
1 ч. ч. пълнозърнесто или ръжено брашно
1 ч. ч. бяло брашно
2 с. л. фини овесени ядки
1 ч. л. сода бикарбонат
¾ ч. ч. фъстъчено масло
2 с. л. маргарин
1 ½ ч. ч. кафява захар
2 яйца
1 ч. л. ванилова есенция
за крема:
3 с. л. фъстъчено масло
1 с. л. какао
2 с. л. течен мед
Смесват се двата вида брашно, овесените ядки и содата.
В купа се разбиват фъстъченото масло и маргаринът. Прибавят се захарта и яйцата. Слагат се есенцията и брашнената смес. Бързо се омесва меко тесто. Оформят се топчета, които се слагат върху хартия за печене. Сплескват се леко с вилица и се слагат да се пекат в загрята фурна на 180°С около 7-10 мин. Когато изстинат се отделят от хартията.
Смесват се фъстъченото масло, какаото и медът и се разбъркват енергично с дървена лъжица. С получения крем се украсяват бисквитките.
Идея: може да добавите в тестото настъргана ябълка или сушени плодове, а отгоре да поръсите с ядки!