И аз не вярвах, че само с вода може да стане толкова вкусен сладкиш! Супер лесен и бърз, сочен и пълен с орехи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И аз не вярвах, че само с вода може да стане толкова вкусен сладкиш! Супер лесен и бърз, сочен и пълен с орехи:
И аз не вярвах, че само с вода може да стане толкова вкусен сладкиш! Супер лесен и бърз, сочен и...
2216
Източник: За Жената
И аз не вярвах, че само с вода може да стане толкова вкусен сладкиш! Супер лесен и бърз, сочен и пълен с орехи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

И на мен не ми се вярваше, че мога да направя сладкиш само с вода! Тази рецепта обаче няма да ви разочарова откъм вкус, макар да е напълно постна.

Водният сладкиш е истински пример за това как прости съставки могат да се превърнат в неустоим десерт, идеален за Великденските пости.

Тази рецепта е подвиг за всички, които постят, но и за любителите на сладките изкушения, които искат да се насладят, без да нарушават традиционните правила.

Представяме ви един лесен, икономичен и вкусен десерт, който ще направи гладуването още по-поносимо и сладко. Ето как да си приготвите прекрасния Воден сладкиш у дома:

Воден сладкиш

Продукти:

  • 400 мл вода (газирана)
  • 4 супени лъжици мармалад (по избор)
  • 100 г кокос
  • 5 супени лъжици захар
  • 20 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 ванилови захари
  • 100 г смлени орехи
  • 100 г стафиди

За покритие:

  • мармалад

За поръсване:

  • смлени орехи

Приготвяне:

В дълбока купа смесете водата, мармалада и захарта, докато се смесят добре.

Добавете кокоса, смлените ядки и стафидите, след което разбъркайте добре.

Постепенно добавете брашното, бакпулвера и ваниловата захар. Бъркайте с лъжица или бъркалка до получаване на гъста, но гладка смес без бучки.

Изсипете сместа в намазнена форма за кекс или такава, застлана с хартия за печене (препоръчва се средно голяма форма с диаметър около 22-24 см).

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. Проверете с клечка за зъби дали е готов - ако излезе суха, сладкишът е изпечен.

След като леко се охлади, намажете го отгоре с тънък слой мармалад за допълнителна сочност и сладост. Поръсете с натрошени орехи за хрупкавост и декоративен вид.

Нарежете го на парчета и се насладете на този постен деликатес, идеален както за великденската трапеза, така и за всеки ден от постите.

постен сладкиш

Снимка: Facebook

Този воден сладкиш е доказателство, че постите не трябва да са лишени от вкус и удоволствие.

парче воден сладкиш

Снимка: Facebook

 

постен сладкиш парче

Снимка: Facebook

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft