Когато ми се хапва нещо сладичко, бързо и с вкус на кафе, задължително приготвям този шоколадово-изварен десерт . Нарекох го Подобрено Тирамису , защото много наподобява прочутия италиански крем-сладкиш.
Цялата подготовка ми коства 10 минути, а резултатът не може да се опише с думи! Можете да направите десерта в по-голяма купа или в отделни чаши.
Подобрено Тирамису
Продукти:
500 гр. фина нискомаслена извара
1 кофичка заквасена сметана
удра захар на вкус
1 малка опаковка сметана за разбиване
Нутела или друг вид течен шоколад (приблизително 150 г)
Сварено кафе
Бишкоти - 1 опаковка
Приготвяне:
Изсипете сладкарската сметана от хладилника в купа и разбийте, докато се сгъсти.
Добавете изварата, смесена със заквасената сметана и захарта, и разбийте още до гладка смес.
Пригответе подходяща по-голяма купа (или по-малки купички) и наредете на дъното бишкотите.
Поръсете бишкотите с кафе и нанесете 1/2 от крема.
С помощта на пош шприцовайте течния шоколад върху крема.
Продължете с втория слой бишкоти, залейте с кафе и останалата част от крема.
Отново покрийте с течен шоколад и можете да поръсите с накълцани ядки, ако желаете.
Сервирайте десерта добре охладен.
Да ви е сладко!