И без месо е безумно вкусно! Ето с какво да напълните чушките за Бъдни вечер, така че да си оближете пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И без месо е безумно вкусно! Ето с какво да напълните чушките за Бъдни вечер, така че да си оближете пръстите!
И без месо е безумно вкусно! Ето с какво да напълните чушките за Бъдни вечер, така че да си...
87761
И без месо е безумно вкусно! Ето с какво да напълните чушките за Бъдни вечер, така че да си оближете пръстите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Старите хора са казали - "с месо всеки може да готви, но само най-големите майстори могат да сготвят вкусно постно ястие". И ние не се съмняваме в думите им, особено след като опитахме рецептата за тези невероятни Пълнени чушки без месо . Просто ще се влюбите в тях! Така приготвеното и много вкусно безмесно ястие е идеално за хора, които са на диета, вегетарианци или вегани, а също така е подходящо за трапезата на Бъдни вечер.

Вместо традиционната кайма, ще напълним чушките със зеленчуци, тиквички, картофи, моркови и ориз - получава се много вкусно и най-вече здравословно ястие, защото е пълно с много хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае.

Пълнени чушки без месо

Необходими продукти:

12 чушки

3 големи домата

2 глави лук

1 картоф

3 моркова

2 средно големи тиквички

50 г ориз

подправки на вкус или вегета

сладък червен пипер

черен смлян пипер

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват добре под студена вода, отцеждат се и се почистват от семките. Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Измийте доматите, след което ги пуснете за кратко и последователно в топла, ту в студена вода, за да се обелят по-лесно.

Можете да пропуснете тази процедура, ако нямате нищо против кожата на домата. Останалите зеленчуци измийте добре със студена вода, след което ги обелете. След това настържете тиквичките, морковите и лука и сложете лука да се задушава на слаб огън с малко олио, докато омекне и стане прозрачен.

зеленчуци за плънка

настъргани зеленчуци

След това добавете настърганите зеленчуци към запържения лук и разбъркайте. Най-добре би било да направите всичко това в по-голяма и дълбока тенджера, за да разбъркате добре съдържанието, без да се разлива. В тенджерата се налива около 100-150 мл вода, колкото да не загори на дъното.

задушени зеленчуци

Когато зеленчуците се запържат и омекнат, добавете предварително измития ориз, овкусете с две лъжици суха зеленчукова подправка, една чаена лъжичка черен пипер на прах, две лъжици червен сладък пипер на прах и подправки по ваш вкус. Разбъркайте добре.

чушки за пълнене

След като смесите зеленчуците и подправките, започнете да пълните чушките. Подредете ги в подходящ дълбок и огнеупорен съд. Затворете пълнените чушки с резени нарязани домати. Между чушките може да наредите и резенчета домат.

чушки в тава

Ако ви е останала смес може и да я разпределите между пълнените чушки. Залейте чушките с 1,5 литра вода или колкото да покрие чушките. Поставете тенджерата на котлона и загрейте, докато заври.

чушки на котлона

От момента, в който ястието заври, го варете 20 минути. След като мине времето, овкусете ястието още малко с 1-2 чаени лъжички сухи подправки или на вкус половин чаена лъжичка черен пипер и доовкусете по ваш вкус.

ястие от чушки

Включете фурната да загрее на 250 градуса, поръсете чушките отгоре със ситно нарязан магданоз, след което ги сложете да се запечатат за около 15 минути. 

постни пълнени чушки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft