1 ч.л. Джоджен
4-5 с.л. Олио
1.2 стрък Праз
1 глава Лук
2 ч.ч. Бял боб
1 с.л. Червен пипер
1 бр. Моркови
Бобът се накисва във вода за една нощ. На сутринта се измива под течаща вода и се изсипва в дълбоко глинено гърне с капак. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се добавят към боба. Подправките и половината олио също се слагат и се разбъркват.
Гърнето се слага във фурна или на котлон да ври, докато фасулът омекне. Останалото олио се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва ситно нарязаният праз. Прибавя се червеният пипер при непрекъснато бъркане. Сипват се и 2 черпака от сварения фасул.
Съдържанието на тигана се връща в гърнето. Разбърква се и се осолява на вкус. Оставя се да ври още 10-ина минути. Листенце магданоз би стояло чудесно като декорация преди поднасяне.