И да искаш, няма къде да сгрешиш - перфектната рецепта за еклери. Въздушни и пълни с нежен крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
И да искаш, няма къде да сгрешиш - перфектната рецепта за еклери. Въздушни и пълни с нежен крем:
15585
Снимков материал: pixabay.com
И да искаш, няма къде да сгрешиш - перфектната рецепта за еклери. Въздушни и пълни с нежен крем:

Еклерите са десертът, който се харесва на всички - нежни, пухкави, въздушни и топящи се от сладост. Опиташ ли ги, небцето ти се събужда за нови вкусови усещания, които няма как да забравиш. 

Ако досега сте си мислили, че приготвянето на еклери е непосилна задача у дома, днес ще ви опровергаем.

Ето я най-лесната рецепта за еклери , с който ще се справи всеки, дори да не е приготвял никога домашни сладкиши.

Най-лесната рецепта за еклери

лесни еклери

Продукти:

За тестото:

1 ч.ч.вода

щипка сол

125 гр.масло или маргарин

1 ч.ч.брашно

6 яйца

За крема:

0,5 л прясно мляко

2 яйца

1 ч.ч.захар

2 с.л.брашно

2 с.л. нишесте

200 гр.масло

За глазурата:

2 с.л.заквасена сметана

0,5 ч.ч.захар

50 гр.масло

2 с.л.какао

мини еклери

Приготвяне:

За тестото: Изсипете чаша вода в тенджерка, добавете щипка сол, маслото и сварете сместа при непрекъснато бъркане.

Когато заври, добавете цялото количество брашно и започнете да бъркате интензивно, докато се получи гладка топка тесто, която се отделя от стените на съда.

Отстранете тенджерата от котлона и след като леко се охлади тестото, добавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълното усвояване на всяко, преди да добавите следващото. Готовото тесто няма да е плътно, а трябва да може да се гребва с лъжица. Може да не се наложи да използвате всички яйца.

Покрийте тавичката с хартия за печене и с лъжица, потопена във вода, или с помощта на пош (шприц) оформете върху хартията купчинки (тръбички). Гледайте да има разстояние между тях, защото при печене се надуват.

Пъхнете еклерите в предварително загрята на 180 ° C фурна и печете 40 минути. Докато еклерите се пекат, фурната не се отваря.

За крема: загрейте млякото в тенджера, но без да го варите. Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и нишестето.

В топлото мляко постепенно изсипете сместа с яйцата, като непрекъснато разбърквате. Когато сместа стане хомогенна и се сгъсти, охладете и добавете маслото, размекнато на стайна температура. Разбъркайте, докато се поеме от крема.

За глазурата: Към разтопеното масло добавете сметаната, захарта и какаото. Разбъркайте до еднородна смес.

Когато еклерите се охладят напълно, ги напълнете с крем с помощта на шприц или просто направете отвор с нож и сложете няколко лъжички от крема. 

Отгоре залейте с глазурата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft