--3 средни тиквички
--100 г мляно месо
--100 грама кашкавал
--20 г заквасена сметана
--10 грама доматено пюре
--3 големи домати
--подправки, пипер, сол на вкус
Тиквичките са много популярни сред нас. Дори за бебетата, първият зеленчук в диетата е най-често тиквички, защото практически не предизвиква алергични реакции.
Ще ви покажем повече за тези удивително полезни зеленчуци, както и ще ви кажем как да готвя тиквички бързо и да се нахрани цялото семейство и гостите , които неочаквано се появят.
Печени тиквички с мляно месо
Тиквички - непретенциозни зеленчуци, които дават добра реколта на различна почва и дори с минимална грижа.
Зеленчуците са полезни за нормализиране на храносмилателните процеси.
Поради ниското съдържание на калории, тиквичките се считат за хранителен продукт. Но ако някой мисли, че не можете да приготвяте нищо добро от зеленчуците през това лято, то това не е така. И днес ще разкажем за прекрасно ястие, в което тиквичките са хармонично съчетани с мляно месо.
СЪСТАВКИТЕ
--3 средни тиквички
--100 г мляно месо
--100 грама кашкавал
--20 г заквасена сметана
--10 грама доматено пюре
--3 големи домати
--подправки, пипер, сол на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете тиквичките на тънки кръгове (дебелината на всеки от тях не трябва да надвишава 5 мм).
Сипете черен пипер, сол, добавете подправки на вкус.
Нарежете домати на филийки. Нарязаните домати и тиквички трябва да бъдат приблизително еднакви.
Поставете една супена лъжица мляно месо за всяко парченце от зеленчука. Добавете парче домат. Поставете получените "сандвичи" в тавата.
В отделна купа извадете доматената паста със заквасена сметана. Разредете получената смес с чаша вода. Разбъркайте добре. Оказва се вид паста, която трябва да се излива равномерно в тиквичката.
Тавата с тиквички може да се постави във фурната и да се пече. Приблизително 5 минути до готовност и трябва да поръсите ястието с кашкавала.
След това отново поставете във фурната. Допечете.
Е, това е всичко. Печените тиквички с мляно месо са готови. Можете да поканите всички на масата. Бон апетит!
Тази рецепта може да я приготви и човек, далеч от готвенето. Но в простотата на ястието се крие удобството му. След закуска, можете да много бързо да го спретнете и да печете, а вкусът на тиквичките ще бъде на високо ниво.
И колко често готвите тиквички? Харесва ли ви да ги готвите във фурната или просто да ги изпържите в тиган? Разкажете ми за вашите предпочитания!