свинско месо - 500 г 500 г пържоли
кървавица - 300 г
бекон - 250 г
лук - 4 глави кромид
гъби - 250 г
кисело зеле - няколко листа
горчица - 3 с.л.
чубрица - 1 ч.л.
майорана - 1 ч.л.
вино - 1 ч.ч. бяло
бульон - 200 мл пилешки
доматено пюре - 3 с.л.
сол
черен пипер
мазнина - към 100 мл олио
Нарежете на ситно 1/2 от бекона.
След тях запържете от двете страни и пържолите, като при нужда се добавя още малко мазнина. Запърженото месо сложете в гювече заедно с едро нарязаната кървавица и ги объркайте със сол, черен пипер, горчицата, чубрица и майорана.
Добавете почистените цели гъбки, едро нарязания кромид и нарязаните едро листа кисело зеле. Леко объркайте и добавете още малко подправки на вкус. Разтворете доматеното пюре в топлия бульон и залейте в гювеча.
Долейте и виното и затворете плътно с капак. При нужда го запушете с тесто. Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg