И за всички любители на месото сме подготвили специална рецепта: Вкусна и лесна капама

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И за всички любители на месото сме подготвили специална рецепта: Вкусна и лесна капама
И за всички любители на месото сме подготвили специална рецепта: Вкусна и лесна капама
20538
И за всички любители на месото сме подготвили специална рецепта: Вкусна и лесна капама
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти :

свинско месо - 500 г 500 г пържоли

кървавица - 300 г

бекон - 250 г

лук - 4 глави кромид

гъби - 250 г

кисело зеле - няколко листа

горчица - 3 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

майорана - 1 ч.л.

вино - 1 ч.ч. бяло

бульон - 200 мл пилешки

доматено пюре - 3 с.л.

сол

черен пипер

мазнина - към 100 мл олио

 

Начин на приготвяне :

Нарежете на ситно 1/2 от бекона.

Нарежете 500 г свинско месо на големи късове и ги запържете в бекона и мазнината, която е отделил.

След тях запържете от двете страни и пържолите, като при нужда се добавя още малко мазнина. Запърженото месо сложете в гювече заедно с едро нарязаната кървавица и ги объркайте със сол, черен пипер, горчицата, чубрица и майорана.

Добавете почистените цели гъбки, едро нарязания кромид и нарязаните едро листа кисело зеле. Леко объркайте и добавете още малко подправки на вкус. Разтворете доматеното пюре в топлия бульон и залейте в гювеча.

Долейте и виното и затворете плътно с капак. При нужда го запушете с тесто. Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft