Сигурно няма по-консумиран ферментирал продукт у нас от киселото зеле ! Дали ще е на туршийка, на сармички или в баница - изборът е ваш, защото е еднакво вкусно! А истински апетитното, хрупкаво кисело зеле, което не става на каша в бидона, си има своите малки тайни. Една от тях ще ви разкрием днес.
Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон?
Добрата новина е, че кисело зеле можете да си приготвите както в бидон, така и в буркан.
Ето и какви продукти са нужни:
- зеле - 30 кг
- сол - 1 кг
- хрян - 200 г
Начин на приготвяне:
Зелето се почиства, а след това се откъсват и първите зелеви листа. Коренът се вади, изрязва се дълбоко и се пълни със сол. Зелевите глави се пълнят в бидона.
Празните пространства може да запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето.
Зелето се затиска с камък, ако е нужно. След това се залива с вода.
Всеки ден е желателно да хвърляте по един поглед. Ако е нужно, може да приготвите още саламура.
Така се приготвя най-лесното кисело зеле с хрян . Задължително трябва да тествате тази рецепта.