И за туршийка, и за сармички: Перфектното кисело зеле иска тази подправка, за да хрупка и да не се разкашква

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
И за туршийка, и за сармички: Перфектното кисело зеле иска тази подправка, за да хрупка и да не се разкашква
4937
Снимков материал: pixabay.com
И за туршийка, и за сармички: Перфектното кисело зеле иска тази подправка, за да хрупка и да не се разкашква

Сигурно няма по-консумиран ферментирал продукт у нас от киселото зеле ! Дали ще е на туршийка, на сармички или в баница - изборът е ваш, защото е еднакво вкусно! А истински апетитното, хрупкаво кисело зеле, което не става на каша в бидона, си има своите малки тайни. Една от тях ще ви разкрием днес.

Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон?

Добрата новина е, че кисело зеле можете да си приготвите както в бидон, така и в буркан.

Домакините обаче предпочитат зелето в бидон, защото рецептата е много по-лесна, не се налага предварително да режат зелките.

Ето и какви продукти са нужни:

  • зеле - 30 кг
  • сол - 1 кг
  • хрян - 200 г

Начин на приготвяне:

Зелето се почиства, а след това се откъсват и първите зелеви листа. Коренът се вади, изрязва се дълбоко и се пълни със сол. Зелевите глави се пълнят в бидона.

кисела зелка със сол

Празните пространства може да запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето.

Зелето се затиска с камък, ако е нужно. След това се залива с вода.

зелки в бидон

Всеки ден е желателно да хвърляте по един поглед. Ако е нужно, може да приготвите още саламура.

Така се приготвя най-лесното кисело зеле с хрян . Задължително трябва да тествате тази рецепта.

кисели зелки с хрян

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft