И тя не е случайна! Ето чия дъщеря се оказа Марина Наполеонката от Hell's Kitchen

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Сериали и предавания
И тя не е случайна! Ето чия дъщеря се оказа Марина Наполеонката от Hell's Kitchen
9873
Източник: informativno.eu
Снимков материал: колаж За Жената
И тя не е случайна! Ето чия дъщеря се оказа Марина Наполеонката от Hell's Kitchen

Звездата й "изгря" още в първите епизоди на кулинарното риалити " Хелс Китчън ", където блесна с незнанието си. 21-годишната Марина Даскалова от Велико Търново бързо си спечели прякора "Наполеонката" в социалните мрежи с неадекватните си отговори на въпросите на шеф Виктор Ангелов, а него и зрителите остави в ступор.

По време на представянето си Марина приготви „вариация“ на класическото филе „Уелингтън“, но вместо телешко или свинско месо, използва риба, напълно нарушавайки традиционната рецепта.

Когато шеф Ангелов я попита за историята на ястието, последва незабравим момент. Тя заяви, че Наполеон – който е загубил битката при Ватерло от херцога на Уелингтън – е „известен с бутер тестото“. Опитът на шеф Ангелов да я насочи, като спомене ниския ръст на Наполеон, доведе до още по-неочакван бисер: „Понеже е нисък, не може да се сражава и затова е готвил.“

Мартина Хелс Китчън

Снимка: Нова телевизия

В своята визитка Марина разказа, че от малка помага в семейния бизнес, свикнала е да работи усилено и е убедена, че Велико Търново е най-красивият град в света. Тя призна, че е обмисляла да кандидатства в НАТФИЗ, но в крайна сметка се е посветила на кулинарията. Въпреки че участието ѝ в шоуто започна бурно, Марина ще трябва да се докаже, за да защити честта на баща си – Димитър Даскалов – Бойса, един от най-опитните ресторантьори във Велико Търново и създател на емблематични заведения.

Бащата на Марина – Бойса

Бойса е човек, който обича добрите компании, планината, лова и риболова. Преди години той започнал бизнеса си, като създал кафене „Good Boys“ в приземния етаж на дома си, а именно оттам идва и прякорът му Бойса. Този бизнес му допаднал и с времето създал дискотека „Ла Скала“, ресторантите „Воденицата“ и „Каручката“, както и дискотека „Фешън“ в комплекс „Полтава“. Освен това, е имал заведения в Боровец и София, но казва, че най-много държи на последния си ресторант, разположен на площад „Цар Асен I“ във Велико Търново.

Бойса споделя, че кръчмарският бизнес е особен – най-важното е всеки клиент да се чувства специален. За да си успешен ресторантьор, трябва да бъдеш и добър психолог, тъй като с времето намирането на качествени работници става все по-трудно. Според него, когато клиент влезе в заведението, само по начина, по който започва да поръчва, можеш веднага да разбереш дали има „банкетна култура“. Истински ценител на храната не гледа менюто – той знае точно какво иска и оставя добра сметка.

Въпреки че Бойса е горд с кулинарните умения на Марина, той не крие, че не е доволен от пропуските ѝ по история и изказванията, с които стана популярна още в първите епизоди на „Хелс Китчън“.

БОйса ресторанти

Бащата на Марина, снимка: informativno.eu

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft