Звездата й "изгря" още в първите епизоди на кулинарното риалити " Хелс Китчън ", където блесна с незнанието си. 21-годишната Марина Даскалова от Велико Търново бързо си спечели прякора "Наполеонката" в социалните мрежи с неадекватните си отговори на въпросите на шеф Виктор Ангелов, а него и зрителите остави в ступор.
По време на представянето си Марина приготви „вариация“ на класическото филе „Уелингтън“, но вместо телешко или свинско месо, използва риба, напълно нарушавайки традиционната рецепта.
Снимка: Нова телевизия
В своята визитка Марина разказа, че от малка помага в семейния бизнес, свикнала е да работи усилено и е убедена, че Велико Търново е най-красивият град в света. Тя призна, че е обмисляла да кандидатства в НАТФИЗ, но в крайна сметка се е посветила на кулинарията. Въпреки че участието ѝ в шоуто започна бурно, Марина ще трябва да се докаже, за да защити честта на баща си – Димитър Даскалов – Бойса, един от най-опитните ресторантьори във Велико Търново и създател на емблематични заведения.
Бащата на Марина – Бойса
Бойса е човек, който обича добрите компании, планината, лова и риболова. Преди години той започнал бизнеса си, като създал кафене „Good Boys“ в приземния етаж на дома си, а именно оттам идва и прякорът му Бойса. Този бизнес му допаднал и с времето създал дискотека „Ла Скала“, ресторантите „Воденицата“ и „Каручката“, както и дискотека „Фешън“ в комплекс „Полтава“. Освен това, е имал заведения в Боровец и София, но казва, че най-много държи на последния си ресторант, разположен на площад „Цар Асен I“ във Велико Търново.
Бойса споделя, че кръчмарският бизнес е особен – най-важното е всеки клиент да се чувства специален. За да си успешен ресторантьор, трябва да бъдеш и добър психолог, тъй като с времето намирането на качествени работници става все по-трудно. Според него, когато клиент влезе в заведението, само по начина, по който започва да поръчва, можеш веднага да разбереш дали има „банкетна култура“. Истински ценител на храната не гледа менюто – той знае точно какво иска и оставя добра сметка.
Въпреки че Бойса е горд с кулинарните умения на Марина, той не крие, че не е доволен от пропуските ѝ по история и изказванията, с които стана популярна още в първите епизоди на „Хелс Китчън“.
Бащата на Марина, снимка: informativno.eu