Идва техният сезон, затова и сме ви подготвили 6 бързи и лесни, вкусни рецепти с тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Идва техният сезон, затова и сме ви подготвили 6 бързи и лесни, вкусни рецепти с тях
Идва техният сезон, затова и сме ви подготвили 6 бързи и лесни, вкусни рецепти с тях
30745
Идва техният сезон, затова и сме ви подготвили 6 бързи и лесни, вкусни рецепти с тях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много жени имат стереотип, че ябълките, изпечени на фурна, са изключително диетично ястие. Всъщност, ако искате да извлечете максимума от тези плодове , яжте ги сурови и в сезона на зреене. Освен суровите здравословни ябълки, има и много вкусни ябълкови десерти.

Дните на гладуване на печени ябълки са много популярни сред известните личности. Дори и да не спазвате строга диета, а просто искате да подготвите тялото си с витамини за идващата зима, нашата селекция ще бъде полезна. Опитахме се да съберем най -вкусните рецепти за печени ябълки . В допълнение, тези ястия също са много питателни.

 

Ябълки със сини сливи и заквасена сметана

Съставките

50 г сини сливи
3 супени лъжици заквасена сметана
1,5 с.л. л. захар
5 ябълки

подготовка

Изплакнете сините сливи и изсипете вряла вода за около 15 мин. След това ги нарежете на ситно и смесете със заквасена сметана и захар.

От ябълките изрежете върховете, премахнете сърцевината.
Тавичката за печене подредете с фолио и върху нея сложете ябълките. Задушете ги със сини сливи със заквасена сметана и захар. Печете десерта за половин час на 180 градуса.

 

Карамелизирани ябълки

Съставките

7 ябълки
1 супена лъжица лимонов сок
2 ч.л. канела
0,5 ч.л. сол
3 супени лъжици брашно
330 г кафява захар
115 гр. Масло
100 г бяла захар

подготовка

Обелете ябълките и премахенте сърцевините, нарежете ги на едри кубчета. Поръсете кубчетата с лимонов сок, добавете лъжица канела, сол, 2 супени лъжици брашно и 220 г кафява захар. Разбъркайте всичко и сложете във форма.
Нарежете маслото на филийки и го смесете с останалото брашно, бялата захар, кафявата захар и канелата. Покрийте ябълките равномерно с тази смес.
Печете за 40–45 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса. Карамелът трябва да се втвърди, а ябълките ще омекнат. Охладете леко преди сервиране. Можете да добавите лъжичка сладолед.

 

Овесени ядки и ябълки

Съставките

4 ябълки
120 гр. Масло
4 супени лъжици овесена ядки
4 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици орехи
1 ч.л. канела
0,25 ч.л. смлян индийски орех
щипка сол

подготовка

Отрежете отгоре ябълките, обелете ги от сърцевините. Омекотете маслото с овесена каша, захар, нарязани орехи, канела, индийско орехче и щипка сол.
Напълнете ябълки с този пълнеж. Поставете ги в тава за печене и покрийте с фолио. Печете във фурна, предварително загрята до 190 ° С, за половин час. След това махнете фолиото и гответе още 20 минути.

 

Ябълки с извара 

Съставките

4 ябълки
0,5 банан
100 г извара
2 с.л. л. захар
1 яйчен белтък

подготовка

Изрежете върховете на ябълките, изрежете сърцевините и поставете плодовете върху лист за печене. Разбийте изварата с банан до гладка текстура. Напълнете ябълките с тази смес и ги поръсете със супена лъжица захар. Печете във фурна, предварително загрята до 180 ° C, за 10 минути.
Разбийте протеина с миксер. В процеса добавете към него останалата захар. Поставете получения кулинарен „облак“ върху всяка ябълка. Печете на 120 градуса за още 15-20 минути.

 

Ябълки със сушени кайсии

Съставките

100 г кафява захар
50 г бяла захар
80 мл вода
4 ябълки
100 г сушени кайсии
0,5 ч.л.  канела
0,5 ч.л. смлян джинджифил
1 супена лъжица. л. масло

подготовка

Смесете бяла захар и вода и изсипете в съд за печене. Нарежете върховете на ябълките, обелете плодовете
Смесете кафява захар, канела и джинджифил със сушени кайсии, нарязани на кубчета. Напълнете ябълките с тази смес и след това ги прехвърлете в сиропа във формата.
Поставете малко парче масло върху всяка ябълка. Печете във фурна, предварително загрята до 180 ° С, за 40-50 минути. Изсипете приготвените ябълки в сироп непосредствено преди сервиране.

 

Ябълки хлебчета стафиди

Съставките

50 г стафиди
50 мл ром
4 ябълки
1 лимон
30 г бадеми
30 г орехи
30 г лешници
60 г кафява захар
1 ч.л. канела
60 г масло
4 канелени пръчици

подготовка

Накиснете стафидите в ром или ракия. Обелете ябълките и изсипете лимоновия сок. Смелете всички ядки и разбъркайте. Към тях добавете и половината захар и смляната канела.
Намажете ябълките с парче меко масло и внимателно оваляйте в ядките. Намажете съда за печене с олио. Поставете ябълките върху него. Разбъркайте стафидите, останалата захар и приблизително 20 г масло.
Запълнете ябълките със сместа, а също така поставете канелената пръчица вътре. Печете ястието във фурна, предварително загрята до 180 ° C, за половин час.

Интересното е, че с толкова вкусни пълнежи печените ябълки изобщо не губят полезните си свойства. Разбира се, ястия със захар и банани няма да се нарекат диетични, но такива ястия ще бъдат отлична питателна закуска за хора, които са свикнали със здравословна храна Приятен апетит.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft