1 голяма глава кисело зеле
4 глави лук
150-200 гр. ориз
500 гр. смляно телешко месо
300 гр. пушена наденица
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжичка черен пипер
сол на вкус
1. Лукът се нарязва и запържва, след това към него се добавят каймата и оризът, и също се запържват. Накрая се добавят всички подправки.
2. След това върху всеки зелев лист се слагат по две супени лъжици от месната плънка и се навиват на сармички. Поставят се в тенджера, чието дъно предварително е покрито с лист от зелето.
3. Нарязаната наденица се слага върху сармите и всичко се залива със зелев сок, колкото да покрие сармичките. Оставят се да се варят на тих огън около 1,5 часа.
4. Сварените сарми и наденички се прехвърлят в подходяща тава, добавя се малко от соса, поръсват се с олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.