Рецептата съдържа най-хубавото тесто за пица: хрупкаво отдолу, а сочно в горната част!
Тестото се замесва от посочените продукти, като се добавя по малко вода, докато стане хомогенно, гладко и средно меко. Оставя се да втаса, така че да удвои обема си. Премесва се отново върху набрашнен плот, след което се разделя на 6-7 топки. Всяка топка се разточва на кръг (сравнително тънък) и се слага в набрашнена тавичка за пица.
Тестото се намазва с кетчуп или лютеница (доматено пюре). Отгоре се нарежда първо шунката, нарязана на тънко. Наръсва се с нарязаните на филийки печурки. Поръсва се с настъргания кашкавал и най-накрая се ръси с риган (количеството е на вкус).
Изпича се в загрята на 250 градуса фурна на най-ниската решетка на фурната.
Най-важното е тестото да е тънко разточено, ппреди да се сложи в тавата. При изпичането то се надига до необходимата дебелина.