Идеалният ябълков щрудел трябва да е пръхкав и да се топи в устата! Ето най-лесната рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Идеалният ябълков щрудел трябва да е пръхкав и да се топи в устата! Ето най-лесната рецепта:
Идеалният ябълков щрудел трябва да е пръхкав и да се топи в устата! Ето най-лесната рецепта:
7815
Идеалният ябълков щрудел трябва да е пръхкав и да се топи в устата! Ето най-лесната рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълков щрудел - виенската класика, която изглежда и ухае толкова апетитно, че няма човек, който да не се поддаде на изкушението. Ябълковият щрудел е традиционен австрийски сладкиш, който се прави с бутер тесто и ябълки.

За да си приготвите идеалният ябълков щрудел , не ви трябва кой знае колко време и опит - всичко е много лесно с тази простичка рецепта за щрудел . Ще използваме готово бутер тесто, с което сладкишът става просто идеален:

Ябълков щрудел с бутер тесто

Продукти:

4 ябълки - обелени и нарязани

1 чаша захар

1 яйце

¼ чаша мляко

1 чаша стафиди

1 лист размразено замразено бутер тесто

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 чаена лъжичка ванилия

1 чаена лъжичка смляна канела

1/2 ч.ч. галета

1/2 ч.ч. смлени ядки (орехи, лешници, бадеми)

3 супени лъжици универсално брашно

Начин на приготвяне:

Смесете нарязаните ябълки, ванилията, захарта, брашното, стафидите, лимоновия сок и канелата на прах в купа. Объркайте добре.

Постелете тава с хартия за печене. Разточете бутер тестото на тънък лист.

Отгоре поръсете със смес от галета и натрошени ядки. Върху тях разпределете ябълковата смес.

Сгънете страните на тестото и запечатайте тестото около ябълките с леко мокри ръце. Можете също така да го направите по-красиво, като разрежете тестото на ленти и го нахлупите като плитка.

ябълков щрудел

щрудел с бутер тесто

Разбийте яйцето и млякото в купа и намажете с него сладкиша.

Печете 35 минути при 200 градуса.

Сервирайте щрудела горещ, като по желание може да поръсите с пудра захар, да добавите ванилов сос или топка сладолед.

ябълков щрудел

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft