за основата на пицата
6-7 филии стар хляб
1 чаша (200 мл) гореща вода
още ще ви е необходимо
2 разбити яйца
50 гр кашкавал
50 г шунка или филе по избор
няколко маслини
1 лук
1 малък домат
на вкус сол, черен пипер, риган
Ето още една добра идея за бърза вечеря или закуска. Може да я променяте в какъвто вариант искате, с бял, пшенични или ръжен хляб и с пълнеж по ваш вкус. Мерките за плънката са произволни, така че ако искате я обогатете с повече и по-разнообразни вкусове. Подготовката е много проста
1. Включете фурната на 220 градуса да се загрява, докато приготвяте пицата.
2. Старият хляб накъсайте на малки парченца и с него покрийте дъното на избраната тава, в която ще печете пицата. Ако ви е малко това количество удвоете мерките. С топла вода полейте хляба, за да омекне.
3. Разбийте две яйца, подсолена на вкус и прибавете омекналият хляб. Поставете настърган кашкавал, парченца шунка, нарязани маслини и ситно нарязан млад лук. Накрая върху пицата сложете кубчета нарязаните домати или доматено пюре.
4. Печете около 30 мин
Когато печени пицата наръсете риган, мащерка, чесън на прах или други подправки на вкус.