Изварени кюфтенца с червен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Изварени кюфтенца с червен сос
Изварени кюфтенца с червен сос
admin
Добавена от: admin
9832
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г кашкавалена извара
100 г краве сирене
1 яйце
50 г кашкавал
3 с. л. брашно
1/2 връзка магданоз
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:

300 г белени домати от консерва
1 глава лук
1 морков
1 малка глава целина
50 мл готварска сметана
1/2 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус 

Изварата и натрошеното сирене се слагат в купа. Прибавят се яйцето и брашното. Всичко се разбърква добре. Кашкавалът се настъргва и се прибавя към сместа.
Овкусява се с наситнения магданоз, сол и черен пипер и отново се разбърква до получаването на гъста лепкава смес. С навлажнени ръце се оформят малки кюфтета.
Олиото се сгорещява и кюфтетата се пържат, като в момента на поставянето им в мазнината огънят се намалява, за да не прегорят. Когато се зачервят от едната страна, се обръщат.
Изваждат се върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
Лукът, морковът и целината се обелват и се нарязват на кубчета. Зехтинът за соса се сгорещява и зеленчуците се запържват за 5–10 минути.
Добавят се доматите, огънят се намалява и сосът се оставя да къкри, докато зеленчуците омекнат.
Прибавят се захарта, сол и черен пипер. Сосът се пасира и към него се сипва сметаната. Ако е необходимо, се добавя и малко вода, за постигане на желаната гъстота. Магданозът се наситнява, добавя се към соса и се разбърква.
В подходящи чинии се сипва от соса и върху него се подреждат кюфтенцата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft