Известният д-р Каролин Андерсън разказа в своя блог за 2000 годишна индийска традиция в употребата на три подправки, които действат благотворно върху здравето. Учените били шокирани от данните, които получили от Индия, а изследванията са все още в ход.
Вече е известно, че хората от източните части на Индия са с незначинелно количество случаи на болни от рак, в сравнение с хората от света.
Например, посоченият брой на заболелите от рак на гърдата в Източна Индия е едва 1/5 в сравнение с хората от Северна Америка; 1/8 с рак на белите дробове, 1/9 с рак на дебелото черво и зашеметяващ 1/50 с рак на простатата.
На практика това означава, че на всеки 5 американки, само една индийка е болна от рак на гърдата, а на 50 американци с рак на простатата, само един индиец.
Какви са причините за тази разлика?
Според сведенията, отговорът се крие в куркумата.
Последните проучвания показват, че куркуминът предотвратява развитието на много видове рак: на дебелото черво, простатата, мозъка, гърдата и др.
Възниква въпросът как и колко да се консумира куркума, за да се възползваме от нейните полезни свойства.
За най добро усвояване на куркумата практиката показва, че тя трябва да се комбинира с джинджифил или черен пипер.
Черният пипер увеличава абсорбцията й в организма до невероятните 2000%. Поради тази причина д-р Каролин Андерсън препоръчва следващата рецепта:
Необходими съставки:
¼ чаена лъжичка куркума
½ чаена лъжичка зехтин
щипка прясно смлян черен пипер
Подготовка и употреба:
Всичките три съставки разбъркайте добре и ги добавяйте към вашите обичайни ястия: супи, салати, месо. Най-добре е да се добавят преди края на готвенето. Можете да консумирате съставките смесени с вода.
Колкото по-често използвате тази смес в диетата си, толкова по-малък е рискът от развитието на рак за вас и вашето семейство.