Известната диетоложка Елена Соломатина назова храните, които е необходима да ползваме в ситуации като тази с коронавируса. Както знаем, дефицитът на някои витамини би могъл да е твърде опасен за здравето.
Ако отсъства витамин А специалистът съветва да обогатите менюто си с боб, моркови, тиква, цвекло и черен дроб.
Ядки, бадеми, морски дарове, млечни продукти, сушени плодове, яйца, пълнозърнест хляб и трици ще помогнат да се запълни липсата на витамини от група В.
В същото време киселото зеле, цитрусовите плодове, шипките и ябълките ще помогнат за балансиране на съдържанието на витамин С, а гъбите и рибеното масло ще възстановят нивата на витамин D.
"Недостигът на чист въздух, слънце и физическа активност също вреди на здравето ни в студените дни“, заключи Соломатина.