Известната торта с кисело мляко, по която целият свят полудя! Обзалагаме се, че не сте яли нещо по-вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Известната торта с кисело мляко, по която целият свят полудя! Обзалагаме се, че не сте яли нещо по-вкусно:
Известната торта с кисело мляко, по която целият свят полудя! Обзалагаме се, че не сте яли нещо...
96074
Известната торта с кисело мляко, по която целият свят полудя! Обзалагаме се, че не сте яли нещо по-вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта е просто неустоима. Идеална е за всеки повод и има толкова много варианти, че определено си заслужава да я опитате.

Основният продукт, който ще ви трябва, за да си я приготвите, е кисело мляко. Ето какво още ви трябва за Най-известната торта с кисело мляко :

Най-известната торта с кисело мляко

Продукти:

За пълнежа от сладко:

  • 500 г замразени череши
  • 70 г царевично нишесте (6 супени лъжици)
  • 150 г гранулирана захар
  • 150 мл вода

Тесто:

  • 3 жълтъка
  • Шипка сол
  • 80 г пудра захар (6 супени лъжици)
  • 80 г масло
  • 1 чаена лъжичка ванилова есенция
  • 200 г пшенично брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

  • 500 г кисело мляко
  • 50 г царевично нишесте (4 супени лъжици)
  • 1 чаена лъжичка ванилова есенция
  • 3 белтъка
  • Шипка сол
  • 130 г гранулирана захар

торта кисело мляко

Приготвяне:

Черешите се слагат в тенджера и се поръсват с нишесте. Добавете захарта и залейте с вода. Всичко се разбърква добре и се слага на котлона. Варете, като разбърквате, докато се сгъсти.

Поставете жълтъците в дълбока купа и добавете щипка сол. Поръсват се с пудра захар. Разбийте с бъркалка, добавете разтопеното масло и разбъркайте отново. Изсипете ваниловата есенция и разбъркайте.

Брашното с бакпулвера се пресява през цедка и се разбърква с шпатула, а след това и на ръка, до получаването на гладко тесто.

тесто в купа

Отрежете малко парче тесто, увийте го във фолио и го сложете във фризера за 15 минути.

Застелете дъното на кръгла форма за печене с хартия за печене. Използвайте пръстите си, за да разпределите тестото по цялата повърхност на формата за печене. Намажете с приготвеното сладко и загладете.

тесто във форма

В отделна купа добавете киселото мляко и ваниловата есенция. Добавете нишестето и разбъркайте с бъркалка.

Сложете белтъците в друга купа. Посолете ги. Разбийте с миксер. Постепенно добавете захарта, докато разбивате. Бийте, докато се образуват твърди върхове.

Разбъркайте в сместа киселото мляко. С този крем се намазва сладкото. Отгоре настържете замразеното тесто.

пай със сладко

пай стъргано тесто

Поставете формата за печене в предварително загрятата фурна.

Печете на 180°C за 40 минути (или докато горната част на тортата се надигне равномерно).

Ивадете изпечената торта от формата. Поръсете я с пудра захар.

торта кисело мляко

пухкава торта кисело мляко

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft