Вкусен двуцветен шоколадово-орехов десерт , който ще изпъкне на вашата маса.
Децата ми обожават тази торта Черно и бяло и я искат почти всеки ден. Аз пък им угаждам, защото се приготвя изключително лесно, без печене и фурна.
Торта Черно и бяло без печене
Продукти:
- 400 мл прясно мляко
- 120 г гранулирана захар
- кора от един портокал
- 60 г какао
- 150 г масло
- 400 г бисквити
- 100 г орехи
- 80 г млечен шоколад
- 25 ml растително масло
- 60 г печени фъстъци
- 50 г бял шоколад
Приготвяне:
Изсипете млякото в тенджера.
Добавете захарта и настърганата портокалова кора.
Разбъркайте с бъркалка.
Сложете гювеча на котлона, пресейте какаото през цедка.
Разбъркайте и оставете да заври.
Добавете размекнатото масло и бъркайте докато се разтопи.
Оставете какаовата смес леко да се охлади.
Начупете бисквитките в купа.
Накълцайте орехите върху твърда повърхност с нож.
Смесете ядките с бисквитите, залейте с какаовия крем и бъркайте до сгъстяване.
Разпределете получената смес върху хартия за печене.
Оформете на руло с влажни ръце, увийте в хартията и приберете в хладилника за час.
Разтопете шоколада в малка купа.
Добавете 15 мл масло и разбъркайте.
Запържете фъстъците в тиган и след това ги смелете в блендер.
Изсипете натрошените фъстъци в купата с шоколада и разбъркайте.
С помощта на три изрязани ленти хартия за печене разделете какаовото руло.
Нанесете лешниково-шоколадовия крем на непокритите с хартия места.
Отстранете хартиените ленти и поставете десерта в хладилника за 15 минути.
Разтопете белия шоколад в купа, добавете 10 мл олио и разбъркайте.
Добавете фъстъците, разбъркайте и нанесете върху свободните места на десерта.
Поставете десерта в хладилника за 15 минути и сервирайте.
Добър апетит!