Изглеждаше ми супер сложно, докато не опитах: Сега сос Бешамел е просто детска игра, добавям го редовно към спагети и запеканки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изглеждаше ми супер сложно, докато не опитах: Сега сос Бешамел е просто детска игра, добавям го редовно към спагети и запеканки!
Изглеждаше ми супер сложно, докато не опитах: Сега сос Бешамел е просто детска игра, добавям го...
80346
Изглеждаше ми супер сложно, докато не опитах: Сега сос Бешамел е просто детска игра, добавям го редовно към спагети и запеканки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бешамел - сос, който е изобретен във Франция. Отнася се към петте основни европейски базови сосове. Може да ви изглежда сложно, но в основата му са три продукта - масло, брашно и мляко. Вижте как сами да направите нежен и деликатен сос Бешамел, който после да добавите на любимите спагети или запеканка:

Продукти:

50 гр.

масло

500 мл прясно мляко

50 гр. брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

по желание - настъргано индийско орехче

Приготвяне:

  1. Разтопете маслото в тиган.
  2. Добавете брашното и разбъркайте до гладка паста.
  3. Докато сместа кипне, бъркайте непрекъснато.
  4. След това постепенно налейте млякото, като отново разбърквате.
  5. Оставете соса да заври и да покъкри, докато се сгъсти.
  6. Добавете сол и черен пипер на вкус. Ако ви харесва вкусът, добавете и малко индийско орехче.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft