Колкото повече дупки, толкова по-вкусен става! Перфориран сладкиш - крем-чудо, което се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колкото повече дупки, толкова по-вкусен става! Перфориран сладкиш - крем-чудо, което се топи в устата!
Колкото повече дупки, толкова по-вкусен става! Перфориран сладкиш - крем-чудо, което се топи в...
9436
Колкото повече дупки, толкова по-вкусен става! Перфориран сладкиш - крем-чудо, което се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Простите домашни сладкиши винаги са били популярни в нашия сайт. В същото време външният им вид често ни изненадва, а вкусът ни радва. Днес ще ви предложим поредният разкошен сладкиш от старите сладкарски тефтери - Сладкиш на дупки с ванилов крем . Няма как да сбъркате мекия му и ефирен вкус, много напомня крем пита, но е още по-кадифен и вкусен.

При това приготвянето на този крем сладкиш е изключително лесно, а с външният му вид спокойно може да спечелите някой кулинарен конкурс! Ето рецептата:

Сладкиш на дупки с ванилов крем

Продукти:

3 яйца

1 3/4 ч.ч.

кафява захар

1 1/3 ч.ч. прясно мляко

7 гр. бакпулвер

2 ч.ч.брашно

2 с.л.какао

щипка сол

2 с.л.олио

ванилов пудинг на прах - 80 гр. (2 пакетчета)

Приготвяне:

Първо, нека приготвим блата. Пресейте пшеничното брашно с бакпулвера и какаото на прах в дълбока купа. Добавете към тях щипка сол и разбъркайте всичко с бъркалка.

Сега разбийте яйцата на пухкава пяна с миксер. Това ще ви отнеме около 2 минути. След това постепенно добавете 1 чаша захар към пяната, без да спирате да разбивате.

След 6 минути разбиване изключете миксера. На порции добавете сухата смес към яйчената, разбъркайте тестото със силиконова шпатула. Изсипете в него слънчогледово олио без мирис и разбъркайте отново.

След това изсипете 1 чаша мляко, загрята до кипене, в тестото. Разбъркайте всичко отново до гладкост. Изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене.

тесто за торта

Използвахме форма 24 на 24 см. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 мин.

блат за торта

След това оставете блата да изстине и изрежете кръгчета от него с подходяща формичка или чаша, както е на снимката по-долу.

Докато тортата се охлажда, пригответе пудинга. Смесете сухия пудинг с останалата захар в купа. Към тях добавете 8 с.л. топло мляко. Разбъркайте с бъркалка.

пухкав ванилов пудинг

Останалото мляко се оставя да заври и се залива с пудинга. Разбъркайте отново с бъркалка. Захарта трябва да се разтвори. За да направите това, можете да загреете масата на водна баня.

Изсипете още топлия хомогенен пудинг върху блата с дупки. Можете да го извадите предварително, за да облицовате формата с прозрачно фолио. Разпределете равномерно ваниловия пудинг върху кората.

Отгоре върху десерта поръсете трохи от изрязаните кръгчета. Поставете сладкиша с ванилов пудинг в хладилника за една нощ. Сервирайте го напълно охладен. 

сладкиш на дупки с ванилов крем

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft