месо от сьомга - комплект от рибна глава, опашка, перки и филе
1 глава кромид лук
картофи
моркови
прясна чушка
1-2 люти чушки
олио
1,5 л вода
сол на вкус
смлян черен пипер
мащерка и девисил - сухи
Главата на рибата, заедно с другото месо от комплекта (без филето) се сварява в тенджера под налягане (17 мин. от момента на завиране на водата). Изчаква се да се охлади, след което главата се обезкостява, а останалите части на рибата се изхвърлят. Месото се заделя, а бульонът се прецежда. В него се слагат нарязаните зеленчуци и се варят до готовност. Овкусяват се с подправките. Щом зеленчуците са почти готови, в супата се връща обезкостеното месо, заедно с филето от сьомга. Супата се оставя да ври още 5-10 минути, след което се дръпва от огъня и се поднася гореща - с лимонов сок и гарнирана с настъргана лимонова кора.