Изключително мързелива лазаня- може да я ядете всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изключително мързелива лазаня- може да я ядете всеки ден
Изключително мързелива лазаня- може да я ядете всеки ден
33286
Изключително мързелива лазаня- може да я ядете всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори тези, които никога не са били в Италия, ще се съгласят, че италианската кухня е истинска вкусова експлозия. Едно от най-популярните ястия, които италианците ядат редовно, е лазанята. Но понякога е твърде мързеливо да го приготвите по класическата рецепта. Въпреки това моят приятел, който обича това ястие, намери решение. По нейната рецепта мързеливата лазаня се приготвя много бързо и просто.

В тази версия ястието не е по-ниско по вкус от оригинала и може да се побере както за обяд, така и за вечеря.

Мързелива лазаня: тайни за готвене

В оригиналния вариант лазанята е ястие, което се приготвя от листове тесто с различни пълнежи. Има много вариации на рецептата за лазаня. В тях блатовете се заменят с пита или бутер тесто, а пълнежите са от зеленчуци, без месо. Тази версия на лазаня включва добавяне на моцарела, което я прави много необичаен на вкус.

Съставки:

5 листа лазаня
70 г моцарела
400 г телешка кайма
1 лука
0,5 черен пипер
2 пресни домата
400 г домати от консерва
3 ч л. растително масло
2 скилидки чесън
сол, черен пипер (на вкус)
риган, мащерка, градински чай (на вкус)

 

готвене:

Нарежете чушката, лука, нарежете чесъна на малки кубчета. Изсипете растително масло в тиган, загрейте го и изпратете там нарязани зеленчуци. Запържете ги до златисто кафяво.

Сложете каймата в тигана, малко сол и труповете за 10 минути под капака.

Нарежете пресни и консервирани домати на кубчета. Ако няма консервирани домати, те могат да бъдат заменени с доматено пюре. Добавете доматите към каймата и разбъркайте добре.

Трупове пълнеж под капака до готовност. 5 минути преди края на готвенето сложете пипер и сол на вкус, добавете любимите си подправки.

Вземете тава за печене и направете слой от листове за лазаня в нея. След това отгоре сложете слой пълнеж и моцарела, а след това отново листове. Продължете така, като подреждате съставките на слоеве. Последният слой трябва да бъде слой тесто, което по желание може да се поръси с настърган кашкавал.

Изпратете ястието във фурната, загрята до 170 градуса, за 30 минути.

Готовата лазаня охладете малко, нарежете на порции и сервирайте.

Можете да направите този вариант на лазаня, като замените телешкото месо със свинско или пилешко. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft