Излизат 64 бройки от половин килограм брашно! Постни кифлички с бира - топят се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Излизат 64 бройки от половин килограм брашно! Постни кифлички с бира - топят се в устата
Излизат 64 бройки от половин килограм брашно! Постни кифлички с бира - топят се в устата
129079
Излизат 64 бройки от половин килограм брашно! Постни кифлички с бира - топят се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отхапваш залче и то буквално се разтапя в устата ти! Такива са тези вкусни и пръхкави кифлички с бира - любимата напитка на всеки мъж им придава онзи особен вкус, в който се влюбваш от първата хапка, а освен това прави кифличките нежни и крехки. Непременно ги опитайте - ще останете очаровани! Освен това са идеални за зимния сезон, особено по време на пости, защото не съдържат мляко и животински продукти:

Постни кифлички с бира

Необходими продукти:

500 гр.

брашно

200 мл олио

200 мл бира

малко сол

½ бакпулвер

И още:

100 гр. брашно

150 гр. мармалад за пълнежа

За сиропа:

300 г захар

200 мл вода

сок от 1 лимон

За поръсване:

150 г смлени орехи

3 супени лъжици захар

кифлички с бира и орехи

Начин на приготвяне:

Смесете брашното с бакпулвера и ги пресейте в купа. Добавете сол, олио и бира и с миксер, снабден с куки за тесто, разбийте добре тестото (или го омесете на ръка).

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и омесете добре с ръце, докато стане еластично. Разделете тестото на 4 топки. Получих тесто с общо тегло 900 гр. и го разделих на топки по 225 гр.

Вземете една топка и я разточете на кръг около 25 см и я нарежете на 16 триъгълника. Върху всяко триъгълниче се слага по една малка лъжичка мармалад и се навива на руло.

Намажете тавата от фурната с маргарин и наредете кифличките плътно на 7 реда по 9 парчета и поставете още едно където намерите място. Повторете процедурата и с останалите 3 топки тесто. Това количество прави 64 кифлички.

Печете ги в предварително загрята фурна на 170 градуса (фурна с вентилатор – включен долен нагревател и вентилатор) и ги печете 20 минути, като от време на време обръщате тавата.

Докато се пекат кифличките, се приготвя сироп от захарта, водата и лимоновия сок, който се вари на средна температура около 20 минути при често бъркане.

Извадете тавата с изпечените кифлички от фурната и ги залейте с приготвения сироп, така че да се покрият добре.

След 10 минути обърнете рулцата, за да може и горната страна да поеме сиропа . Оставете ги да престоят така около 20 минути.

Смесете смлените орехи с кристалната захар и от сместа сложете 2-3 с.л. в чиния. Наклонете тавата на една страна, за да излеете сиропа в подходящ съд, след което потопете всяка кифличка в сиропа от всички страни. Когато е добре напоена, оваляйте я в сместа от смлените орехи и кристалната захар. Подредете ги в поднос за сервиране.

кифлички с бира

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft