ИЗМИСЛЕН СЛАДКИШ по рецепта на Саня: старомодна вкусотия с малко съставки и много шоколадов вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
ИЗМИСЛЕН СЛАДКИШ по рецепта на Саня: старомодна вкусотия с малко съставки и много шоколадов вкус
6852
Снимков материал: pixabay.com
ИЗМИСЛЕН СЛАДКИШ по рецепта на Саня: старомодна вкусотия с малко съставки и много шоколадов вкус

Старовремска, вкусна, шоколадова торта , която се приготвя бързо и лесно. Опитайте рецептата на Саня и ще останете изумени от вкуса. Когато нямате време и искате да приготвите нещо хубаво, това е точната рецепта за вас. Подходящ за всякакви поводи.

Тя го е кръстила " Измислен сладкиш ", защото рецептата си е лично нейно дело. Десертът просто се топи в устата, всички членове на семейството ще останат повече от възхитени и със сигурност ще поискат повече от едно парче. Всеки, който го опита, ще ви помоли за рецептата.

Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие този невероятно сочен шоколадов сладкиш :

измислен сладкиш

Измислен сладкиш

Продукти за блата: 

  • 3 яйца (белтъците се разделят от жълтъците)
  • 10 супени лъжици захар
  • 100 мл олио
  • 200 мл прясно мляко
  • 5 супени лъжици смлени орехи
  • 6 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче (14 гр.) бакпулвер
  • 1 супена лъжица какао на прах
  • 1 пакетче (10 гр.) ванилова захар

За глазурата: 

  • 200 мл прясно мляко
  • 6 супени лъжици захар
  • 130 г шоколад за готвене
  • 150 г масло (може и маргарин)
  • 200 г смлени ядки

Приготвяне: 

Оставете яйцата да престоят на стайна температура, както и останалите продукти, съхранявани в хладилника (мляко, масло/маргарин). Счупете три яйца в дълбока купа и отделете белтъците от жълтъците. Оставете жълтъците настрана и започнете да разбивате белтъците с миксер.

разбити белтъци

Когато разбиете пяната и получите твърд сняг, постепенно започнете да добавяте 10 супени лъжици захар. Разбийте на твърд сняг, който почти не пада от лъжицата. Започнете постепенно да добавяте жълтъците при непрекъснато разбиване с миксера. След това добавете 100 мл олио, 200 мл мляко и разбъркайте отново.

пухкави белтъци

Олиото и млякото можете да ги измерите приблизително с чаша. Смелете орехите и към сместа добавете 5 супени лъжици, заедно с 1 супена лъжица какао и 1 пакетче ванилова захар. Разбъркайте на еднородна смес, без бучки, преди да добавите брашното.

белтъци с орехи

На няколко пъти постепенно се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Бъркайте внимателно с шпатула. Подгответе си тава с размери 30х20 см (или ориентировъчно), след което я постелете с хартия за печене и я намаслете малко. Изсипете готовата смес за блата и заравнете добре.

смес за сладкиш

смес шоколадов блат

Ако сместа ви се стори по-рядка, не добавяйте повече брашно, защото така трябва да изглежда. Включете фурната да загрее на 180 градуса, след което печете сладкиша за около 25 минути. Проверете с клечка за зъби дали е изпечен добре.

ЗА ГЛАЗУРАТА: Загрейте млякото в тенджера на среден огън. Добавете захарта и маслото, нарязано на кубчета и изчакайте да се разтопят и млякото да заври. 

разтопено масло

След това намалете котлона и добавете шоколада. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи, след което свалете съда от котлона и добавете смлените орехи.

Разбъркайте ядките, така че да се получи хубава заливка, с която може да се залее тортата. Залейте и загладете тортата, след което я поръсете със смлени ядки. 

сладкиш с глазура

Поставете в хладилника да се охлади, след което сервирайте на кубчета. 

измислен шоколадов сладкиш

шоколадов сладкиш нарязан

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft