Това е една повече от лесна рецепта за приготвяне на един истински деликатес, с който ще задоволите и най-изисканите вкусове
Те са подходящи като топло предястие или като гарнитура за риба, месо, кюфтета, печена наденичка или други ястия.
Тя ни написа, че това е нейният специален поздрав към всички, които обичат да си похапват, но залагат на бързото и евтино готвене.
Необходими продукти:
картофи
краве масло
топено сирене за тостер или колбас (може и двете)
домати
Количеството на продуктите зависи колко порции желаете да приготвите
Обелете картофите и ги нарежете на половинки.
Всяка половинка нарежете на ивички, но не до край
Между разрезите картофи сложете резенче домат и резенче топено сирене за тостер.
Ако решите да използвате колбас, вашите картофи ще станат още по-вкусни.
Наредете готовите картофи в тавичка за печене върху хартия.
Сложете подправки
Върху всеки картоф сложете малко краве масло.
Покрийте с фолио и печете в сгорещена фурна.
Отворете фолиото и оставете във фурната, докато получат златиста коричка.
Ако се притеснявате, че вашите картофи няма да се изпекат добре така, сложете ги в намаслена тавичка без хартия.
Налейте малко бира или водичка, за да може под фолиото да се задушат, а след това без фолио да се допекат.