Всяка домакиня трябва да има свои собствени бързи и лесни рецепти, които да харесват всички. И тъй като в семейството ми всички са големи любители на картофите, имам рецепта с тях, която няма човек, който да не я харесал.
Тази рецепта е много проста, защото картофите с този метод за готвене дори не трябва да се белят. В резултат на това ястието е изключително вкусно и благоуханно благодарение на розмарина и мащерката. А за печеният чесън да не говорим ...
Силно препоръчваме да пробвате този метод за печене на картофи!
Днес изданието ни ще ви каже как да приготвите картофите с розмарин и мащерка в пергамент. Ароматът е спиращ дъха!
СЪСТАВКИ
1 кг картофи (малки)
6 скилидки чесън
2-3 чл. л. зехтин
сол (морска, едра) на вкус
черен пипер на вкус
розмарин и мащерка на вкус
ПОДГОТОВКА
Измийте картофите, но не ги обелвайте. Ако картофите са малки, тогава изцяло ще се поберат. Нарежете големите картофи на половина. Добавете зехтин.
Поставете картофите във форма на лист пергамент, добавете чесъна. Не е нужно да го почиствате!
Поръсете картофите на върха със суха мащерка и розмарин. Сол и пипер на вкус.
Увийте с хартия за печене картофи и ги изпратете в пещта, загрята до 200 градуса за 45 минути.
Извадете картофите от фурната и отворете пергамента. Сега отново поставете картофите във фурната за още 5 минути на 180 градуса.
Това е всичко, картофите са готови. Приятен апетит!
Този печен в пергамент картоф с розмарин се оказва толкова вкусен, мек, ароматен, че ще ви завладее още от първото парче! Мога да кажа с увереност, че това е най -апетитната гарнитура, която съм ял .
Не вярвате ли? Не забравяйте да се опитате да приготвите картофи по тази рецепта и не забравяйте да кажете на приятелите си за това в социалните мрежи.