Най-простите на пръв поглед трикове могат да ви помогнат и да улеснят ежедневието ви.
Никога повече няма да изхвърляте плодовете и зеленчуците си, защото бързо са изгнили!
Повечето от нас използват кухненската гъба изключително за миене на съдове. Но този обикновен артикул има няколко други приложения в кухнята. Например, мнозина не знаят защо трябва да го държите в хладилника . Звучи странно, но след малко ще разберете защо този трик наистина има смисъл.
И така -защо да поставите кухненската гъба в хладилника ? Благодарение на своята структура и свойства, тя перфектно абсорбира влагата и миризмите. Просто поставете по една на всеки рафт, за да предотвратите натрупването на вода върху продуктите в хладилника. Този артикул също може да ви помогне да решите проблема с неприятната миризма в хладилника.
А именно по този начин излишната влага ще се абсорбира в гъбите, а плодовете и зеленчуците няма да гният с висока скорост, така че няма да се налага да ги изхвърляте преди да ги използвате....
Само не забравяйте да поставите нова, чиста и суха гъба в хладилника. Колкото по-голяма е повърхността й, толкова по-добре. Трябва да се сменя на всеки няколко дни, особено ако забележите, че е мокра или е променила външния си вид.
Важното е, че не се налага да изхвърляте използваната гъба. Просто я дезинфекцирайте и я оставете да изсъхне. Можете да направите това, като я накиснете в оцет, поставите я в съдомиялната машина или в микровълновата за 2 минути.