Тази торта се приготвя за около 10 минути. Външният ѝ вид обаче е впечатляващ, особено когато е нарязана на парчета.
Нежна и кремообразна, идеален за почитателите на комбинацията от пудинг и бисквитки. Без печене и висене край печтата - ето колко е лесна тази Изправена бисквитена торта :
Изправена бисквитена торта
Продукти:
2 опаковки какаови бисквити (около 500 гр.)
2 опаковки бишкоти
около 300 мл мляко за напояване на бисквитите
За крема:
1100 мл прясно мляко
3 пакетчета пудинг с вкус на ванилия
1 чаша от 200 мл захар (или на вкус, може и по-малко)
1 супена лъжица брашно
5 жълтъка
200 г масло или маргарин
За белия крем:
400 мл сладка сметана 30% масленост
1,5 чаена лъжица желатин
2-3 супени лъжици пудра захар
около 3 шепи кокосово брашно
Приготвяне:
Покрийте тава с размери 36х24 см с хартия за печене. След това започнете да топите бисквитите в млякото последователно и да ги нареждате в изправено положение.
Първо подредете три тъмни какаови бисквити вертикално от най-тясната страна на формата, след това три бишкоти и продължете да пълните формата по същия начин, както е показано на снимката. Трябваха ни общо 48 какаови бисквити и 30 бишкоти, но този брой може да варира в зависимост от размера на формата.
Приготвяне на пудинг крема: Загрейте 900 мл мляко в тенджера на среден огън. В отделна купа с миксер разбийте пет жълтъка заедно със захарта, докато се разтопи. Добавете останалото мляко (200 мл), пудинг на прах и брашно.
Разбийте добре до получаване на хомогенна смес без бучки. След това, когато млякото заври, оставете малко настрана и постепенно при непрекъснато бъркане добавете разбития пудинг. Връща се на котлона и се вари, докато заври и се сгъсти.
Отстранете сварения пудинг от котлона и добавете нарязаното на по-малки кубчета масло. Бъркайте, докато се разтопи и се поеме напълно в крема. Докато кремът е още топъл, внимателно гребвайте с лъжица и напълнете празнините между бисквитите.
Това количество е достатъчно, за да напълните цялата торта във височината на вертикално подредени бисквитки. Оставете тортата настрана да се охлади. През това време пригответе белия крем. Извадете сметаната от хладилника (трябва да е добре охладена преди разбиване). Добавете пудрата захар и разбийте, докато получите твърди връхчета.
През това време разтопете желатина с 50 мл студена вода и изчакайте да набъбне. след това го разтопете на водна баня или в микровълнова фурна (няколко секунди, колкото да се разтопи, а не да заври). Вземете една лъжица от разбитата сметана и я добавете към разтопения желатин, след което разбъркайте бързо и енергично.
След това добавете сместа към цялата бита сметана и разбъркайте до гладкост. Намажете тортата отгоре с този крем, заравнете и поръсете с кокосово брашно.
Оставете да се охлади в хладилник, за предпочитане за една нощ.