Изправена бисквитена торта - никой не вярва, че я правя за 10 минути! На всички приятелки дадох рецептата вече:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изправена бисквитена торта - никой не вярва, че я правя за 10 минути! На всички приятелки дадох рецептата вече:
Изправена бисквитена торта - никой не вярва, че я правя за 10 минути! На всички приятелки дадох...
46213
Изправена бисквитена торта - никой не вярва, че я правя за 10 минути! На всички приятелки дадох рецептата вече:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта се приготвя за около 10 минути. Външният ѝ вид обаче е впечатляващ, особено когато е нарязана на парчета.

Нежна и кремообразна, идеален за почитателите на комбинацията от пудинг и бисквитки. Без печене и висене край печтата - ето колко е лесна тази Изправена бисквитена торта :

Изправена бисквитена торта

Продукти: 

2 опаковки какаови бисквити (около 500 гр.)

2 опаковки бишкоти

около 300 мл мляко за напояване на бисквитите

За крема: 

1100 мл прясно мляко

3 пакетчета пудинг с вкус на ванилия

1 чаша от 200 мл захар (или на вкус, може и по-малко)

1 супена лъжица брашно

5 жълтъка

200 г масло или маргарин

За белия крем:

400 мл сладка сметана 30% масленост

1,5 чаена лъжица желатин

2-3 супени лъжици пудра захар

около 3 шепи кокосово брашно

Приготвяне: 

Покрийте тава с размери 36х24 см с хартия за печене. След това започнете да топите бисквитите в млякото последователно и да ги нареждате в изправено положение.

бисквити за торта

Първо подредете три тъмни какаови бисквити вертикално от най-тясната страна на формата, след това три бишкоти и продължете да пълните формата по същия начин, както е показано на снимката. Трябваха ни общо 48 какаови бисквити и 30 бишкоти, но този брой може да варира в зависимост от размера на формата.

Приготвяне на пудинг крема: Загрейте 900 мл мляко в тенджера на среден огън. В отделна купа с миксер разбийте пет жълтъка заедно със захарта, докато се разтопи. Добавете останалото мляко (200 мл), пудинг на прах и брашно.

Разбийте добре до получаване на хомогенна смес без бучки. След това, когато млякото заври, оставете малко настрана и постепенно при непрекъснато бъркане добавете разбития пудинг. Връща се на котлона и се вари, докато заври и се сгъсти.

Отстранете сварения пудинг от котлона и добавете нарязаното на по-малки кубчета масло. Бъркайте, докато се разтопи и се поеме напълно в крема. Докато кремът е още топъл, внимателно гребвайте с лъжица и напълнете празнините между бисквитите.

Това количество е достатъчно, за да напълните цялата торта във височината на вертикално подредени бисквитки. Оставете тортата настрана да се охлади. През това време пригответе белия крем. Извадете сметаната от хладилника (трябва да е добре охладена преди разбиване). Добавете пудрата захар и разбийте, докато получите твърди връхчета.

бисквитена торта изправена

През това време разтопете желатина с 50 мл студена вода и изчакайте да набъбне. след това го разтопете на водна баня или в микровълнова фурна (няколко секунди, колкото да се разтопи, а не да заври). Вземете една лъжица от разбитата сметана и я добавете към разтопения желатин, след което разбъркайте бързо и енергично.

След това добавете сместа към цялата бита сметана и разбъркайте до гладкост. Намажете тортата отгоре с този крем, заравнете и поръсете с кокосово брашно.

торта с кокос

Оставете да се охлади в хладилник, за предпочитане за една нощ. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft