Вариации в готвенето на картофи в света на рецептите има много та много! Този универсален продукт е толкова здраво установен в нашата диета, че стана известен като “втори хляб”. Редовната консумация не прави картофите по-малко желани, тъй като техните свойства ви позволяват да създадем богато разнообразие от различни вкусови ястия.
Например, печенето на картофи във фурната е много удобно преди пристигането на гостите.
Вкусни картофи на фурна
СЪСТАВКИ
2 кг картофи
3 супени лъжици разтопено масло
3 супени лъжици зехтин
5-6 клонки мащерка
сол, черен пипер, чесън на вкус
ПОДГОТОВКА
Загрейте фурната до 190 градуса.
В малка купа смесете разтопеното масло и зехтина. Добавете нарязания чесън на вкус.
Измийте и обелете картофите. След това, с много остър нож или със специален зеленчуков нож, нарежете картофите на много тънки филийки.
Намажете вътрешната повърхност на формата за печене с предварително приготвената маслена смес и поставете картофените филийки вертикално. С помощта на четка, намажете добре филиите със смес от двата вида масло, като оставите една трета от сместа за по-късно. Картофите се поръсват със сол и черен пипер на вкус.
Печете картофите във фурната в продължение на 60 минути, след което извадете от формата, добавете останалото масло и оформете с клонките мащерка. Поставете ястието във фурната за още 30 минути.
Колкото по-тънки сте нарязали картофите, толкова по-крехко ще бъдат след изпичане. Много от жените са се научили да използват машина за рязане на тънки филийки, а този малък помощник е способен на много .
Веднага след рязането,наместете филийките заедно, така че лесно да се подредят във формата. Такива картофи са страхотно ястие и също така като отделно ястие. Мащерката може лесно да бъде заменена с розмарин. При отсъствието на двете, използвайте други билки.
За бялото сухо вино такова ястие е това, от което се нуждаете! Сега не е нужно да се чудите как да приготвите картофи във фурната, тъй като този начин е интересен и необичаен. Не бързайте да изхвърлите картофените обелки, защото има няколко полезни начини да ги използвате .
И тук обяснихме защо в никакъв случай не трябва да ядете покълнали картофи . Имайте предвид това, когато приготвяте печени картофи с билки според нашата рецепта. Запазете рецептата във вашата Facebook страница, за да не я забравите