28 Октомври 2021
1962
Снимков материал: pixabay.com
Форма (диаметър 25 см)
Съставки за тестото:
- Брашно - 400 г
- Какао на прах - 80 г
- Сол
- Захар - 150 г
- Бакпулвер - 1 ч.л.
- Масло - 250 г
Съставки за пълнежа:
- Извара - 500 г
- Заквасена сметана - 100 г
- Захар - 200 г
- Ванилова захар - 8 г
- Сол
- Брашно - 40 г
- Яйца - 4 бр.
Процес на готвене:
- В купа добавете брашно, какао на прах, захар (или пудра захар), щипка сол и бакпулвер. Разбъркайте.
- Добавете ситно нарязано студено масло. Сместа се смила старателно. Маслото трябва напълно да се превърне в трохи.
- За плънката поставете изварата в купа, която първо трябва да се натрие през сито, добавете захар, ванилова захар, щипка сол, брашно и заквасена сметана. Смелете. След това добавете яйцата и разбъркайте добре. Не бийте, а разбъркайте до гладкост. Ако сместа се разбие, горната част на чийзкейка ще се издигне по време на печене и ще спадне, когато се охлади. За по-наситен вкус можете да добавите лимонова кора към пълнежа.
- Покрийте дъното на разглобяемата форма с хартия за печене.
- Поставете повечето от пясъчните трохи във формата. Ниво. Отгоре изсипете пълнежа с извара. Разпределете равномерно останалите трохи. Не изливайте всички наведнъж, така че трохите да не попаднат в слоя извара.
- Поставете в предварително загрята фурна до 180 градуса. Печете около 45 минути. Оставете готовия чийзкейк да престои около час във фурната с отворена врата. Когато се охлади напълно, поставете в хладилник за няколко часа.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари