Първо изсипвам крема, после забождам отгоре бишкотите - ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно, опитайте ТОВА! Божествено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо изсипвам крема, после забождам отгоре бишкотите - ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно, опитайте ТОВА! Божествено:
Първо изсипвам крема, после забождам отгоре бишкотите - ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно,...
7278
Източник: За Жената
Първо изсипвам крема, после забождам отгоре бишкотите - ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно, опитайте ТОВА! Божествено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този десерт е вариация на любимите ни през лятото сладкиши без печене. Отличава се с подчертан лимонов вкус, идващ от пресните плодове.

Това е идеална, изключително лесна за приготвяне рецепта, която ви дава освежаването, от което понякога се нуждаете в горещите дни.

Тези десерти ни харесват най-много. За да ги приготвите ви трябва тенджера и само няколко минути в кухнята. След това просто оставете сместа да изстине, изчакайте няколко часа, докато пудинговата торта стегне в хладилника и след това я прехвърлете в чиния.

Когато приготвяте такъв десерт, трябва да вземете предвид две неща. На първо място, тази торта без печене съдържа яйца. Поради възможни инфекции, изберете тези от доверен източник. Това, което е „домашно“ и „от пазара“ не винаги е по-добро от това, което се предлага в магазините.

Втората забележка се отнася до обичайните алергени. Такива са например ядките, използвани за украса.

А сега нека минем към рецептата за невероятната Лимонова торта с бишкоти без печене :

Лимонова торта с бишкоти без печене

Продукти:

  • 1 пакет бишкоти или котешки езичета
  • ½ литър прясно мляко
  • 1 яйце
  • 80 г захар
  • 50 г картофено или царевично нишесте
  • 2 лимона
  • 1 чаена лъжичка масло

Приготвяне:

Измийте добре лимоните. Единия обелваме, след което изцеждаме сока и го прецеждаме през цедка. Нарежете втория на тънки филийки.

Нарежете бишкотите на парчета, по-малки от височината на формата, в която ще приготвяте тортата. Застелете формата за печене с кухненско фолио и наредете на дъното резенчета лимон - те по-късно ще послужат за украса на тортата.

Смесете яйцето, захарта и лимоновия сок в тенджера. Добавете нишестето и разбъркайте с бъркалка до гладкост. Докато се загрява, бавно добавете млякото и бъркайте непрекъснато с бъркалка. Когато сместа се сгъсти, отстранете от огъня и оставете леко да се охлади.

нарязани бишкоти

Снимка: YouTube

Изсипете сместа във формата и притиснете нарязаните бишкоти вътре. Заравнете крема, така че да не се виждат бишкоти. Покрийте с алуминиево фолио и оставете настрана да изстине .

крем с бишкоти

Снимка: YouTube

Поставете десерта в хладилника и оставете да престои няколко часа. След това, като обърнете формата, поставете в чиния и сервирайте с украса по желание.

лимонена торта без печене с бишкоти

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft